KESK’e bağlı Tarım Orkam Sen Zonguldak Şubesinin 8. Olağan Genel Kurulu KESK sendika binasında yapıldı.

Ankaraspor – Nazillispor maçıyla ilgili açıklama: “İncelemeye alınması gerekiyor” Ankaraspor – Nazillispor maçıyla ilgili açıklama: “İncelemeye alınması gerekiyor”

Divan Başkanlığını Maden Mühendisleri eski başkanı Erdoğan Kaymakçı’nın yaptığı genel kurula, KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve Tarım Orkam Sen yönetim kurulu ile üyeler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Tarım Orkam Sen Şube Başkanı Erkut Alacalı yaptığı konuşmada, “Haziran ayındayız. Yaz mevsiminin ilk ayı. Her haziran kalbi soldan atanların yüreğine bir sızı düşer. En güzel dizeleri yazan yüreğimize dokunan Ahmed Arif ve Nazım Hikmet’in, aydınlık gerçekçi Türk roman ve oyun yazarı Orhan Kemal’in aramızdan ayrıldığı aydır haziran. Türkiye’de yaşanan en büyük halk hareketlerinden biri “Gezi”nin yaşandığı aydır haziran. “Gezi”de kaybettiğimiz haziranda kaybettiğimiz tüm dostlarımızı saygıyla anıyorum” diyerek şunları söyledi:

“Yaşadığımız çağ, yasakların, ulusalcı/milliyetçi, dinbaz, totaliter iktidarların yeni dönemidir. Yalnızca Türkiye, İran gibi ülkeler değil, bugün dünyanın birçok ülkesinde benzer ideolojiler iktidara ya ortak ya da iktidardadır.

Ülkenin geldiği son durum budur. Bu karanlık ve baskıcı durumdan kurtulmanın tek bir yolu vardı. O da; emekten, barıştan, demokrasiden yana güçlerin ortak ve birleşik mücadeleyi güçlendirmesi ve kararlı bir şekilde sürdürmesiydi. Denendi mi? Tartışılır. Bu yüzdendir ki bugün ikinci seçimin üzerinden tam 21 gün geçti ve hepimizde bir yılgınlık ve yenilmişlik duygusu var.

Seçim bitti, bakanlar açıklandı. Bir emek örgütü olarak enflasyondan ve enflasyona nasıl takla attırıldığından hepimiz haberdarız. Görüyoruz, görüyor ve söylüyoruz. Duyan kulaklara, gören gözlere, sızlayan vicdanlara söylüyoruz. Bu ülkede açlık, yoksulluk, hırsızlık, yolsuzluk var. Elinde sihirli değneğiyle kapitalist dünyanın temsilcisi emperyalist yayılmacılığın savunucusu emeğe düşman, işçiye düşman bir politika izleneceği belli oldu.

Peki biz emekçiler bunun karşısında ne yapacağız? Oturup bu kötü kaderin tecellisini mi bekleyeceğiz yenildik diyerek sokakları bu çetelere mi bırakacağız yoksa tam 10 yıl öncesi gibi “bu daha başlangıç mücadeleye devam” diyerek sokağı ve örgütlü mücadeleyi mi örgütleyeceğiz. Tabi ki mücadele, tabi ki sokak, tabi ki dayanışma. 

Bu nedenle emek ve meslek örgütleri başta olmak üzere tüm demokrasi güçlerinin görev ve sorumluluğu daha fazla artmıştır. Seçim sonuçları bize, emekten, demokrasiden, eşitlikten, barıştan, kardeşlikten yana olanlar olarak önümüzdeki dönemde dayanışma ve mücadeleyi daha da yükseltme görevi yüklemiştir. Dün olduğu gibi yarın da iktidarda kimin ya da kimlerin olduğuna bakmaksızın emeğin haklarını, demokrasiyi, laikliği, barışı sahiplenmeyi sürdüreceğiz”

Yapılan konuşmaların ardından Tarım Orkam Sen yeni yönetim kurulu şöyle oluştu.

Erkut Alacalı, Çağrı Alkaş, Murat Özkür, Neşe Keklik, Şükrü Korkmaz, Kezban Tunçer, İbrahim Pınar,  Denetleme Kurulu: Veysel Şahin, Serkan Meral, Koral Kumral,

Disiplin Kurulu: Metin  Torun, Göksel Yenikalaycı, Hakan Çınar.  (Şaban YILMAZ)

WhatsApp-Image-2023-06-18-at-17.46.15

Editör: Murat Barutçu