Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Zonguldak Şubesi’nin Ocak 2024’te yapacağı Olağan Genel Kurul öncesi başkanlığa aday olan eski “Süper Lig yardımcı hakemi” Serkan Akal, büyük bir kitleden oluşan hakem camiasına seslendi. Akal, Zonguldak hakemliğini yeniden en üst noktaya çıkarmak için başkanlığa aday olduğunu, bu doğrultuda tüm herkesten destek beklediğini ifade etti.

Zonguldak hakem camiasının önemli isimleri arasında yer alan Serkan Akal, 1994 yılında başladığı hakemlik mesleğinde aralıksız 22 yıl görev yaptı. 22 yılın 17 yılını klasmanda geçiren, bu süreçte Süper Lig’e kadar yükselen Akal, “Süper Lig yardımcı hakemi” unvanıyla Zonguldak’ı en üst seviyede başarıyla temsil etti.

Yıllarını verdiği hakemliği 2016 yılında en üst noktada bırakarak düdüğünü duvara asan Zonguldaklı deneyim, büyük değer katıp ivme kazandırdığı hakem camiasına bundan böyle başkan olarak hizmet etmek istiyor.

Ankaraspor’un yerinde kim olsa, Buca'yla eşleşmek istemez! İzmir ekibi, Süper Lig kadrosuna sahip Ankaraspor’un yerinde kim olsa, Buca'yla eşleşmek istemez! İzmir ekibi, Süper Lig kadrosuna sahip

Bu düşünce doğrultusunda Akal, Ocak 2024’te yapılacak genel kurul öncesi başkanlığa adaylığını açıkladı. Yılların deneyimi, başkanlığa adaylığı koyan genç meslektaşları Bayram Çiv ve Murat Kaskun’la birlikte başkanlık için yarışacak.

Yarışı önde bitirip başkanlık koltuğuna oturmak isteyen Serkan Akal, seçim çalışmalarını hızlandırdı. Hakem ve gözlemcilerle sık sık bir araya gelen, bu arada Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş başta olmak üzere birçok önemli ziyaret gerçekleştiren Akal, büyük destek gördüğü ziyaretlerini seçim gününe dek yoğun şekilde sürdürecek.

SÜPER LİGİ HEDEF KOYDU

Öte taraftan, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Serkan Akal, aday olduğu başkanlığa ilişkin açıklamada bulundu.

Meslek kariyerinden bahsettiği açıklamasında, Zonguldak’ı 10 yıl Süper Lig’de temsil ettiğini anımsatan Akal, onbinlerin önünde anons ettirdiği Zonguldak’ı büyük gururla temsil ettiğini belirtti.

Süper Lig yardımcı hakemliği döneminde Zonguldak hakem camiasına çok büyük değer kattığını, genç hakemlerin gelişmesi, yetişmesi ve büyük hedefler koymalarına önemli katkılar sağladığını dile getiren Serkan Akal, 2016 yılında bıraktığı hakemliğin ardından camiaya gözlemci olarak hizmet etmeye başladığını, şimdi de dernek başkanlığına aday olduğunu aktardı.

Hem kariyer, hem de camianın önde gelen ismi olarak talip olduğu başkanlık yolunda hakem ve gözlemcilerden destek isteyen Süper Lig eski yardımcı hakemi, “İkili çekişmelerden bıkan, özellikle genç hakemlerin tükenen umutlarına çare olabilmek ve Zonguldak hakem camiasında birlik-beraberliği yeniden sağlamak adına Ocak 2024’te yapılacak genel kurulda başkanlığa aday oldum. Misyon olarak kendime İl Hakem Kurulu ile yüzde 100 koordineli çalışmayı düstur edindim. Hakem camiasının sosyal, kültürel ve çağdaş hakemlik anlayışıyla yönetilmesi gerektiğini düşünen biri olarak Zonguldak hakemliğinin istediği seviyeye çıkmasında büyük katkım olacağından şüphe duymuyorum. Bu vesileyle daha iyi anlaşılmak için kısa bir anımı anlatmak isterim. MHK Eski Başkanı, değerli hocam merhum Bülent Yavuz derdi ki, ''Herkes uyurken, sen çalışacaksın ki başarılı olabilesin.'' Evet, herkes uyurken ben çalıştım ve Zonguldak’ı en üst düzeyde yıllarca temsil ettim. Hedefim, Zonguldak’ı yeniden hak ettiği en üst seviyeye taşımak.” dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ