Şubat ayında kasık fıtığı ameliyatı olmasına rağmen atletizmden kopmayan veteran atlet, cirit atma, 200 ve 400 metrede katılacağı Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor. Son 10 yıla 20’ye yakın madalya sığdıran 72 yaşındaki atletin hedefi 3 branşta altın madalya.

ZONGULDAKLI veteran atlet Erdoğan Dilek, ilerleyen yaşına ve kasık fıtığı ameliyatına rağmen atletizmden vazgeçmiyor. 72 yaşında sayılı veteran atletler arasında yer alan Dilek, Eylül ayında İzmir’de yapılacak Türkiye Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nda 70-75 yaş grubunda Zonguldak’ı 3 farklı branşta temsil edecek.

Kendini bildi bileli atletizmle iç içe olan Erdoğan Dilek, 1995 yılında özel bir bankadan emekli olduktan sonra hayatını tamamen atletizm sporuna adadı. 50 yılı aşkın süredir atletizmle uğraşan Dilek, bu süre içinde yönetici, sporcu ve hakem olarak atletizmin çeşitli kademelerinde görevlerde bulundu.

1986 yılında 467 Evler Spor Kulübü’nün kurucu başkanlığını üstlenen veteran atlet, yöneticiliğin yanı sıra aralıksız 35 yıl ulusal ve uluslar arası hakemlik yaparken, 2010 yılından bu yana da veteran atlet unvanıyla cirit atma ve kısa mesafe koşularına yoğunlaştı.

Yaş haddinden dolayı 2015 yılında hakemlik kariyerine nokta koyan ve atletizm kariyerine sadece veteran atlet olarak devam eden Dilek, Zonguldak’ı son 10 yılda Türkiye Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nda temsil ediyor. Sadece 2019 yılını boş geçen diğer yıllarda 20’ye yakın madalya kazanan veteran atlet, 10’uncu veteran sporculuk döneminde İzmir’de boy gösterecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından Eylül ayında yapılacak veteranlar şampiyonasında atmalarda cirit, kısa mesafe koşularında 200 ve 400 metrede yarışacak olan Erdoğan Dilek’in hedefi üç branşta da şampiyon olmak.

Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağı üzerine 3 aya yakın süre evinde izole olan ve bu sürede antrenman yapamayan veteran atlet, normal yaşama dönüş kapsamında kaldırılan yasak üzerine antrenman programlarına kaldığı yerden devam etmeye başladı.

Zaman zaman Kozlu sahilinde, zaman zaman da Karaelmas Kemal Köksal Stadı atletizm pistinde antrenman yapan Dilek, pratik çalışma uygulamalarıyla son durumunu görmek fırsatı buluyor.

En son 2018’de katıldığı şampiyonada cirit atmada 26.50, 200 metrede 36 saniye, 400 metrede 1 dakika 27 saniyelik derece elde eden Dilek, bu derecelerini geliştirip şampiyon unvanını korumak istiyor.

İlerleyen yaşına rağmen pistlerden kopamayan Zonguldaklı veteran atlet, üç branşta da iddialı olduğunu belirtirken, sağlığı elverdiği sürece cirit atmaya ve koşmaya devam edeceğini söyledi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

  

  

Editör: Haber Merkezi