Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı

2. Lig ekibi Zonguldak Kömürspor’un resmen anlaşmaya vardığı santrafor Mehmet Gürkan Öztürk, kırmızı-lacivertli taraftar ve camianın umudu oldu. 34 yaşındaki tecrübe, 4 yıl aradan sonra tekrar geri dönüş yaptığı Zonguldak Kömürspor’da, mevkisi itibariyle “kurtarıcı” rolü üstlenecek. Bilindiği üzere Beyaz grupta küme düşmeme mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, ilk yarıda gol yollarında çok büyük sıkıntılar yaşamış, pozisyon zenginliği yaşayıp puanla ayrılabileceği birçok maçtan gol atamadığı için puansız ayrılmıştı.

Mehmet Gürkan Öztürk transferiyle santrafor bölgesinde önemli bir açığı kapatan Zonguldak Kömürspor, “nokta atış” olarak nitelendirdiği golcüden büyük beklenti içinde. Kırmızı-Lacivertliler, Mehmet Gürkan’dan 14 gol atarak olağanüstü performans sergilediği 2019-2020 sezonunda yakaladığı başarıyı yinelemesini bekliyor. Bu beklentilerin farkında olan golcü futbolcu, uzun aradan sonda yeniden sırtına geçireceği kırmızı-lacivertli formayla gol ve goller atıp takıma büyük katkılar sunmak istiyor.

4 SEZON, 6 FARKLI TAKIM, 45 GOL

Mehmet Gürkan Öztürk 2019-2020 sezonunda forma giydiği Zonguldak Kömürspor’da 27’si ilk onbir 28 maçta 2 bin 356 dakika forma giymiş ve 14 gole imza attı. Kariyer zirvesi yaptığı Zonguldak Kömürspor’daki performansının ardından transferin gözde ismi olan 34 yaşındaki tecrübe, sezon sonu veda ettiği Kırmızı-Lacivertliler’in ardından bir başka 2. Lig takımı Uşakspor’a transfer oldu. Uşakspor’da forma giydiği 34 maçta 16 gole imza atarak Zonguldak Kömürspor’daki başarısının üzerine başarı katan golcü isim, 2021-2022 sezonunda ilk yarı Çorum FK, ikinci yarı Ankaraspor, 2022-2023 sezonunda Amed Sportif ve bu sezon da 52 Orduspor FK’da oynadı.

Çorum’da 16 maçta 4, Ankaraspor’da 14 maçta 1 gol kaydeden, Amed Sportif’de 34 maçta 10 gol atan Öztürk, 2. Lig serüveninin ardından bu sezon başında 3. Ligde hedefe takım kuran 52 Orduspor FK’nın başarısı için tek döktü. Ordu ekibiyle uyum ve ahengi yakalayamayan Öztürk, 628 dakika süre aldığı 9 maçta gol kaydedemedi.

Devre arasıyla birlikte 52 Orduspor FK’ya veda ederek, 4 yıl aradan sonra tekrar Zonguldak Kömürspor serüvenine başlayan Mehmet Gürkan Öztürk, kariyerinde farklı bir yere sahip kırmızı-lacivertli renkler altında yeniden çıkış yapıp özlediği gollerini sıralamak istiyor.

Öte taraftan, transferiyle birlikte Zonguldak Kömürspor taraftarını heyecanlandıran Mehmet Gürkan Öztürk, son 4 sezonda attığı 45 golle 2. Ligde sayılı golcüler arasında yer alıyor. Sezon başına gol ortalaması 10’un üzerinde olan Öztürk, ikinci yarıda oynanacak 18 maçın tamamında forma giyip bu ortalamayı yakalamayı hedefliyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ