Zonguldak Belediye meclisinin Kasım dönemi ikinci toplantısı başkan vekili Murat Uzun başkanlığında gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın  kayınpederinin vefatı nedeniyle katılmadığı Belediye Meclisi açılış ve yoklamanın ardından cenaze töreni nedeniyle ertelenirken, cenazeden sonra yapıldı.

Cenazenin ardından tekrar yapılan açılış ve yoklamanın ardından gündeme ilişkin maddeler okunup oylandı. Buna göre gündemin 2, 3 ve 4’ncü maddeleri Mali Hizmetler Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları Müdürlüklerinden gelen yazılar okunup oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesinde yer alan Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün, Belediyenin 2020 yılı performans programı ise AK Parti ve MHP’liler tarafından kabul edilirken, CHP grubu ret oyu verdi.

Daha sonra, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Temizlik işleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazıları okunup oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 15. Maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün, belediyenin 2020 Mali Yılı bütçesi ve izleyen iki yıl 2021-2022 yılları tahmini bütçe tasarıları ve 2020 yılı gelir tarifesi görüşüldü.

Geç saatlere kadar devam eden, Belediyenin 2020 yılı bütçesi 270 milyon TL olarak belirlenirken, AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri 2020 bütçesine evet oyu verirken, CHP grubu ret oyu verdi.

Bu arada, Zonguldak Belediyesinin 2020 yılı bütçesi kabul edilirken, CHP Belediye Meclis üyeleri bütçe ile ilgili parti binasında bugün toplanarak görüşlerini bildireceği öğrenildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi