31 Mar Mahalli İdareler seçimlerine sayılı gün kala, partililerin yarışları kızışıyor. Son olarak, CHP Eski İl Başkanı Osman Yayla, kendisine yapılan ziyaret sırasında Ömer Selim Alan’dan övgü dolu sözlerle bahsetmişti.

Zonguldak bir kez daha Filistin için ayaklandı Zonguldak bir kez daha Filistin için ayaklandı

Yayla’nın, “Zonguldak’a kim hizmet ederse onun yanındayız. Yapılanlar için de çok teşekkür ederim. Bu şehir en kadar güzel olursa, ne kadar hayat standartları güzel olursa bu bizim menfaatimize. Ama bu gayreti görüyorum, görüyoruz. Net söylüyorum, teşekkür ediyorum. Çok güzel şeyler oldu. Dileriz kısa zamanda bu projeler tamamlanır. Zonguldak’ın çehresi de düzelir. İnanıyorum da düzeleceğine. Gayretler görülüyor, herkes de görüyor. Hayırlı olsun. Zaten bu yapılanlar büyük proje. Ben meclis üyeliği de yaptım. Siyasette yapmadığımız bir şey kalmadı. Kolay değil. Bazı arkadaşlara sohbet arasında konuşuyoruz. Belediye imkanları belli, kısıtlı. Ben iddia ediyorum personel giderlerini çıkar belediye kendi imkanları ile o tahtaların cilasını yapamaz. Net söylüyorum. Zonguldak güzel bir hizmet alıyor. Devamı tüm Zonguldaklıların menfaatinedir.” sözlerinin ardından CHP kanadından eleştiriler gelmişti.

“SANA YAZIKLAR OLSUN”

Osman Yaylayı eleştirenler arasında Atınç Kayınova da yer aldı. CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, Osman Yayla’yı şu sözlerle eleştirdi:

“Bütün siyasi geçmişini kendi ağzı ile karalayan bir isim örneği sorsalar hangi ismi söylersiniz?

a-OSMAN YAYLA

b-OSMAN YAYLA

c-OSMAN YAYLA

Cumhuriyeti dibinden bombalıyorlar, Atatürk'e her gün yeni bir hakaret var, her yer suç mahalli, çocuklar, kadınlar, tacizler, tecavüzler cinayetler bitmiyor, beton belediyeciliği ile şehir talan edilmiş, emekliler emekçiler aç sefil, yandaş olmayan sermayeye çöküyorlar, ihaleler, doğrudan teminler almış yürümüş, montaj video ile partimize genel başkanımıza terörist denmiş, savunduğu adam bu montajı belediyenin resmi internet sitesinde yayınlamış, algının, yalanın, talanın bini bin para. Tuzu kuru bu sayın avukat abimiz her şey çok güzel demiş. Ö.S.ALAN seni listesine alsın sayın abimiz, konuştuğunuza değsin bari..

Sana yazıklar olsun, abi diyoruz da kendimize saygımızdan emin ol sana değil...”

“SENİN HİÇ HADDİN DEĞİL, SAKIN HA”

Dr. Atınç Kayınova’ya Osman Yayla’dan cevap gecikmedi. Yayla, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sn. Atınç bey İletinizi esefle karşılarız. Benim geçmişimi silmeye güç yetmez… Hayatımda hesap veremeyeceğim hiç bir söylem ve eylem içinde olmadım. Nezaket ziyaretinde konuşulan sadece Zonguldak şehridir. Geçen dönem içinde yapılan ve halen yapılmakta olan projeler değerlendirilmiştir. Bu büyük projelerin finansmanı üzerinde durulmuştur. Bunlar benim şahsi fikrimdir. Siyasetin (S) si bile konuşulmamıştır. Seçim yereldir. Önce bunu anlayın. Kaldı ki benim kiminle ne konuşacağıma ancak kendim karar veririm. Kimse bana Ülkede neler olduğunu, ekonominin, hukukun durumunu emin olun sizden çok çok daha iyi bilirim. Yaşınızdan daha fazla bu sokaklarda bulundum. İnançla yaptıklarımız roman olur. Sen bunları anlayamazsın. Ancak, tüm yaşamımda ak a  kara , kara yada ak demedim. Diyemem. Doğruya doğru, yanlışa  yanlış demişimdir aynı Osman Yaylayım. Ben Allah’a ve vicdanıma hesap veririm.  Sadece Allah’a eğilirim. Sizin gibiler bana vız gelir. Gelelim liste önerine;  Bak arkadaş, bizim makam ve merciye ihtiyacımız yok. 50 yıl içerisinde Diyarbakır’ın dağlarından bu tarafa her şeyi gördük yaşadık. Meclis üyeliğini ancak siz arzularsınız. Orda tatmin oluyorsunuzdur. Boyunuzdan büyük laflar etmemenizi  salık veririz.  Belediye başkanlığı aday adaylığı için seçime katıldınız, aldığınız oy bellidir. Bu durumu düşünün,  birde aynaya bakınız. Kendinizi daha iyi değerlendirirsiniz. Benim bu işleri konuşacağım şahıs en az benim seviyemde olmalıdır. Çok şey demeliyim, yazmalıyım ancak bana  yakışmaz. Sana küçük bir tavsiye bu kafalarla bir yere varamazsınız. Hele benim Atatürk’cülüğümü , ilkelerimi hiç kimse tartışamaz, senin hiç haddin değil. Sakın ha….!” İfadelerine yer verdi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu