Zonguldak Kömürspor-Kırşehir Futbol SK maçını canlı izle Zonguldak Kömürspor-Kırşehir Futbol SK maçını canlı izle

Süper Amatör Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Gelikspor’da, Kulüp Başkanı Resul Cesur’dan sert açıklama. Cesur, Cumartesi günü Ereğli Beyçayırı sahasında Yenimahallespor’la oynanan karşılaşmayı yöneten hakem Deniz Kardaş’a yüklendi, 3 net penaltının göz göre göre verilmediğini öne sürdü.

Penaltı tartışmalarına konu olan video görüntüleri eşliğinde basın açıklaması yapan Başkan Resul Cesur, son yıllarda şampiyonluğa doğru ilerlerken önlerinin art niyetli bir şekilde kesildiğini söyledi.

Zonguldaklı bir iş insanı olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğunu, maddi-manevi büyük fedakârlıklar yaparak Zonguldak amatör sporunun kalite seviyesini yukarıya çıkarmaya çalıştığını fakat oynanan oyunlar nedeniyle küstürüldüklerini aktaran Gelikspor Başkanı, özellikle hakem hatalarının kabul edilemeyecek boyuta geldiğinin altını çizdi.

“PENALTILARIN 3’Ü DE ÇOK NETTİ”

Yenimahallespor karşılaşmasında 3 puanın hakem Deniz Kardaş tarafından ellerinden alındığına vurgu yapan Cesur, “Cumartesi günü Ereğli’de, Yenimahallespor’la oynadığımız maçta, hakem Deniz Kardaş 3 tane net penaltımızı vermedi. Hem de göz göre göre. Rakip takımın hocası, hakemin boğazına sarılmasına ve hakaret etmesine rağmen kırmızı kart görmedi. Hakemlerin Gelikspor'la alakalı aklından geçen niyeti çok iyi biliyorum. Bu iyi niyet değil, tamamen art niyet. Her sene şampiyonluğa doğru giderken İl Hakem Kurulu tarafından yapılan nokta dokunuşlarla Gelikspor’un hakları yeniyor. İki sene önce Gelik’te, Kozlu Belediyespor’la oynadığımız final maçında da hakkımız yenmişti. O maçta da net penaltımızı verilmemişti. Biz o sene 1 golle Kozlu Belediyespor’a şampiyonluğu kaptırdık.” dedi.

“NE ZAMAN Kİ LİDERLİĞE YÜKSELDİK...”

Mavi-Beyazlı Başkan, geçen hafta liderliğe yükseldikten sonra yine bir elin takım üzerinde oyun oynamaya başladığını ileri sürdü.

Yenimahallespor maçına atanan Deniz Kardaş’ın yönetimini hiç beğenmediğini üstüne üstlük art niyetli olduğuna inandığını dile getiren Başkan, “Büyük yatırımlar yaptığımız ligde geçen hafta liderliğe yükseldik. Ereğli’de final niteliği taşıyan maçta, İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış ve yardımcılarının atadığı Deniz Kardaş ki daha önce bizimle sıkıntısı olan bir hakemdi. Deniz Kardaş’ın yardımcıları da çok gençti. Genç hakemlere maç öncesi yetki vermiyorlar. Diyorlar ki “Siz sadece ofsayt pozisyonlarına bayrak kaldırın. Diğer pozisyonlara müdahale etmeyin." Bu şekilde Gelikspor’un Cumartesi günü 3 puanı elinden alınmıştır. Biz Gelikspor ailesi olarak bu saatten sonra önümüze bakacağız. 5 maçımız kaldı. Maçlarımızı kazanmaya devam edeceğiz. Ama Evren Atış’ın ve kurmaylarının artık Zonguldak amatör sporundan çekilmesini istiyoruz. Çünkü Zonguldak amatör sporunu geriye getiriyorlar. Bizim gibi spora ve sporcuya büyük önem veren, spora büyük yatırımlar yapan işadamlarını küstürüyorlar. Bizlerin bu camiadan çekilmesi Zonguldak amatör futbolunun büyük kayıbı olur. Biran önce Evren Atış’ın bu görevi bırakmasını, camianın içinden başka birisinin gelmesini istiyoruz. Artık yeter. Bu kadar kötü bir yönetim anlayışı olmaz. Hakkımızı hiçbir şekilde helal etmiyoruz.” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ