Bu yıl 17-18 Haziran’da yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na rekor seviyede başvuru gerçekleşti. YKS’nin birinci oturumu olan TYT’ye 3 milyon 498 bin kişi başvuruda bulundu. 
Bu yıl 17-18 Haziran tarihlerinde uygulanacak olan YKS’ye rekor başvuru gerçekleşti. YKS’nin birinci oturumu olan TYT’ye 3 milyon 498 bin 18 aday, ikinci oturum AYT’ye 2 milyon 556 bin 350 aday, üçüncü oturum olan YDT’ye 335 bin 786 aday başvurdu. 
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “2023 YKS uygulamasına gerçekleşen başvuruda tüm zamanların rekoru kırıldı. Yaklaşık 3,5 milyon bireyin başvurduğu sınava yönelik çok titiz çalışma gerçekleştiriyoruz. ÖSYM olarak elimizdeki tüm imkânları seferber etmiş durumdayız. 3,5 milyon kardeşimizin gayretini, emeğini emanetimiz olarak görüyor, bu emanete halel gelmemesi için çabalıyoruz. Dünyada benzeri olmayan bu organizasyonun hazırlık aşamasını büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Sınav uygulamasını da 17-18 Haziran tarihlerinde yapacağız.” dedi.
ÖSYM tarafından yapılan açıklamaların ardından, rekor seviyedeki başvuru ile ilgili vatandaşlardan da tepki geldi. Çok sayıda vatandaş, herkesin üniversite okumak için uğraştığını, üniversite eğitimini aldıktan sonra da işsiz kaldıklarını söylediler. Öte yandan, konu ile ilgili yorumlarda bulunan vatandaşlar, çıraklık ya da zanaata yönelinmemesinin en büyük sebebi olarak da tembel bir neslin yetişmesi olduğunu söylediler. Haber Merkezi

Okul zili bir kez daha çaldı: Öğrenciler ders başı yaptı Okul zili bir kez daha çaldı: Öğrenciler ders başı yaptı

Çocuklara evde kahvaltı, okulda süt Çocuklara evde kahvaltı, okulda süt

TTK’ya işçi alımı ile ilgili ilginç iddia! “Fiyasko” TTK’ya işçi alımı ile ilgili ilginç iddia! “Fiyasko”

Editör: Virda Şahin