Devrek yöresinden,  Mantarlı börek Devrek yöresinden, Mantarlı börek

Şaşırtan açıklama: “Sıcaklık rekoru kırıldı” Şaşırtan açıklama: “Sıcaklık rekoru kırıldı”

Kocaeli Haber - Kocaeli'de yaşanan bir olayda, kapora dolandırıcısının pişkinliği adeta hayrete düşüren anlar saniye saniye kaydedildi. Online alışveriş sitelerine kayıt yaptıran dolandırıcılar, düşük fiyatlarla sahte ilanlar ekleyerek müşterileri kandırıyor. Emrah Katak isimli bir kişi, bu dolandırıcılardan biriyle karşılaşarak yaşadığı olayı anlattı.

Gece saatlerinde bir araç ilanı gören Katak, aracı almak istedi ve satıcıyla iletişime geçti. Satıcı, çok acil paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek aracını çarşamba gününe kadar satılacağını belirtti. Katak, güvenli bir işlem için aracın kapora bedelini göndermeyi teklif etti ve bu esnada telefon konuşmasını kaydetmeye başladı.

Konuşma sırasında dolandırıcı, kendisinin kapora dolandırıcısı olduğunu açıkça ifade etti ve pişkin bir tavırla "Sen uyu, ben kaporacıyım" dedi. Katak, dolandırıcının yaptığı işin yasak ve haram olduğunu hatırlattığında ise dolandırıcı, eşinin dostunun olmadığını ve mecburen bu yola başvurduğunu iddia etti.

Şok edici olan ise dolandırıcının aynı yöntemi birçok kişiye uyguladığını ve "Ülkemizde mal çok, yabancı ülkelerde olsa çoktan ayıklamışlardı. 6 ay içinde aynı araçtan aynı adamı 3 kez dolandırdım" şeklinde rahatça ifade etmesiydi

Rektör Özölçer Kozlu’da Rektör Özölçer Kozlu’da

Dolandırıcının pişkinliği konuşma ilerledikçe daha da arttı. Telefonunun şarjı azaldığını belirten dolandırıcı, müşteri arayan diğer potansiyel mağdurların telefonuna yetişebilmek için konuşmayı hızlıca sonlandırdı.

Emrah Katak, yaşadığı bu olayın ardından sosyal medyada kaydettiği konuşmayı paylaştı ve halkı bu tür dolandırıcılara karşı uyardı. Dolandırıcıların bu tür yöntemleriyle mağduriyet yaşayan insanların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Katak, "Ekmeğime taş koymazsan sevinirim. Şarjım az, parasızım" diyerek dolandırıcının pişkinliğini de dile getirdi. İHA

İçişleri Bakanı Duyurdu: Siber Dolandırıcılara 7 İlde Darbe! İçişleri Bakanı Duyurdu: Siber Dolandırıcılara 7 İlde Darbe!

61 yaşındaki Şengül teyze kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 61 yaşındaki Şengül teyze kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor

AW939822_01

AW939822_04

AW939822_03

AW939822_02

Editör: Virda Şahin