Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde bulunan Abdullah Sabri KYK Yurdu’nda asansör arızası nedeniyle öğrenciler her gün 9 kat inip çıkmak zorunda kaldıklarını ifade etmişlerdi. Asansörün önlem nedeniyle kullanım dışı bırakıldığı ve en kısa sürede tekrar kullanımda olacağı öğrenildi.

Sosyal medyada öğrencilerin sesi olmayı başaran Barınamıyoruz Hareketi adlı sayfa, bu kez de Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki Abdullah Sabri Kredi Yurtlar Kurumu yurdunu ele aldı. Sayfa, yurtta asansörlerin kullanım dışı bırakıldığını ve öğrencilerin onlarca katı yürüyerek inip çıkmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Yapılan paylaşımda şu ifadeye yer verildi:

“Abdullah Sabri KYK'da dün itibariyle asansörler kapatıldı. Öğrenciler her gün onlarca kat inip çıkmak zorunda kalıyor.

Yurtlardaki asansör sorununa dair çözüm asansörleri devre dışı bırakmak olamaz. Bütün arızalar giderilsin, bakımlar yapılsın!”

“BU ÇOCUKLAR BELEŞE KALMIYOR Kİ BU YURTLARDA”

Öte yandan, yurtta kalan öğrencinin de ifadelerinin yer aldığı paylaşım tepki topladı. Çok sayıda öğrenci acil bir şekilde çözüm beklediklerini ifade ettiler. Bazı öğrenciler, “Yahu, bu çocuklar beleşe kalmıyor ki bu yurtlarda. Niye adam gibi servis verilmiyor anlamak zor...” dediler.

Öğrencinin sayfaya mesajında şu ifadeler yer alıyor:

Kozlu’da Evler yanıyor! İtfaiyenin müdahalesi sürüyor! Kozlu’da Evler yanıyor! İtfaiyenin müdahalesi sürüyor!

“Abdullah Sabri KYK Zonguldak Kozlu dün kapatmışlar asansörü. 3 bloktan oluşuyor yurt. A, B, C blok. Sadece A bloğun asansörü çalışıyor. Kahvaltıya inmek için önce C’den B’ye geçiyoruz yürüyerek. Sonra B’den A’ya iniyoruz. Her gün 9 kat inip çıkıyorum.”

ÖĞRENCİLER ZARAR GÖRMESİN DİYE KULLANIM DIŞI BIRAKILMIŞ

Kurum yetkililerinin asansörde oluşan arıza sonrası önlem amaçlı kullanım dışı bıraktıkları öğrenildi. Özellikle Aydın’da meydana gelen ve 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan asansör kazasının ardından sıkça gündeme gelen ‘KYK’larda asansör’ konusu Zonguldak’ta da sıkça konuşuluyor. Öte yandan, Abdullah Sabri KYK yurdunda yetkililerin öğrencilerin mağduriyetlerini sonlandırmak için asansör bakım işlemlerini hızlandırdıkları öğrenildi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu