Ali Koçal ve Akdemir Başkan Erdem’i kutladı Ali Koçal ve Akdemir Başkan Erdem’i kutladı

CHP Ön Seçim Sıralaması Belli Oldu! CHP Ön Seçim Sıralaması Belli Oldu!

Fatih’te Pazartesi günü sabah yapılan 'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşüne katılan İsmail Aydemir, yürüyüş sonrası elinde Kelime-i Tevhid Bayrağı taşımaya devam etmişti. Aydemir'e Galata Köprüsü üzerinde üniversite öğrencisi Ege A. yumrukla saldırmış, saldırı sonrası Aydemir'in yüzü kanlar içinde kalırken Ege A. ise polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. Ege A., emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Ege A. savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. MHP MYK Üyesi Murat Kotra, konu ile ilgili Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamada, şiddete karşı olduklarını ve bu durumun oldukça üzücü olduğunu söyledi. 
Kotra’nın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde
“Biz ona çok üzüldük. Gençlerimizin Kelime-i Tevhid bayrağını bilmemesine çok üzüldük. ‘Niye vurdun?’ diyorlar, ‘Arap kültürü’ diyor. Buna da çok üzüldüm. Kelime-i Tevhid’in ne olduğunu bilmiyor. Türklük ve Müslümanlığın ne olduğunu bilmiyor. ‘Ben Türk’üm’ diyor. Biz de Türk’üz. Gençlerimizin bu konuda biraz daha kendilerini eğitmesi lazım. Gençlerimizin eğitilmesi için biz siyasetçilerin ön ayak olması lazım. Arabistan bayrağına benzetmiş. Aslında Kelime-i Tevhid’in de ne olduğunu bilmiyormuş.” 
“ANAYASA İLK 4 MADDESİ ASLA TARTIŞMAYA AÇMAYACAĞIMIZ BİR KONU”
Öte yandan, aynı yürüyüşte hilafet sloganlarının atılması ve bu yönde pankartların açılması ile ilgili de konuşan Kotra, “Yanlış yapmışlar. Anayasa ilk 4 maddesi asla tartışmaya açmayacağımız bir konu. Onu kim yapıyorsa, aynı şekilde adaletin ortaya çıkması lazım.” dedi.
“TUTUKLANMA, BAZEN CEZADAN DOLAYI DEĞİL”
Ege A.’nın tutuklanması ile ilgili değerlendirmede bulunan Kotra, “Tutuklanma, bazen cezadan dolayı değil. Bazen de kişiyi de savunmakla ilgili ya da bir zarar görmesin diye de yapıyorlar. Artık adalet gereğini yapacaktır. Biz de sonucu bekliyoruz. Sonuçlansın sonrasında açıklama yaparız.” Şeklinde ifadeye yer verdi. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Virda Şahin