Milletvekili Muammer Avcı, Grup Toplantısı'nda ülkenin genel durumuyla ilgili yapılan açıklamalardan sonra, Cumhurbaşkanı'nın deprem felaketi sonrasında yatırımların hız kesmeden devam ettiğini vurguladığını belirtti. Kendisinin de Zonguldak olarak üzerlerine düşen yatırımları anlattı.

Başkan Yaman güven tazeledi Başkan Yaman güven tazeledi

Avcı, Zonguldak-Filyos arasında devam eden projenin üç etaptan oluştuğunu açıkladı. İlk etabın Zonguldak-Kilimli arasını kapsadığını belirten Avcı, ikinci etabın Kilimli ile Muslu arasında gerçekleştiğini ve bu bölgede 3 biner metrelik 2 tüp imalatının devam ettiğini ifade etti. Toplamda tünelin 6 bin metre uzunluğunda olduğunu aktaran Avcı, şu ana kadar 2 bin 670 metrelik kısmın tamamlandığını ve gece-gündüz esasına göre çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Milletvekili Avcı, Kilimli-Muslu istikametindeki çalışmalara da değindi. 2 bin 670 metrelik kısmın tamamlandığını belirten Avcı, Kilimli-Muslu istikametinden tersine istikamette aynaları açmak suretiyle çalışmaya başlamak üzere olduklarını ifade etti. Bu kapsamda hazırlıkların devam ettiğini ve portal hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.

Avcı, Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri'nde şu anda 170 kişiyle devam eden çalışmalara da değindi. Ayrıca, üçüncü etap olan Muslu ile Filyos arasında 7 gidiş ve 7 dönüş olmak üzere toplamda 14 tüp planlaması yapıldığını aktardı. Bu uzun tünellerin imalatının hemen bitecek tüneller olmadığını vurgulayan Avcı, 7 gidiş ve 7 dönüş tünelini, 5 gidiş ve 5 dönüş olacak şekilde planladıklarını söyledi.

Milletvekili Avcı, toplamda 6 bin 800 metrelik kazı destek ölçümünü gerçekleştirdiklerini ve 2062 metrelik tünelin içerisindeki nihai kaplamayı tamamladıklarını belirtti. Bu çalışmaların 380 kişilik bir ekiple gece-gündüz esasına göre devam ettiğini ifade etti. Avcı, tünellerin yarım kilo betonlaması dedikleri nihai betonlaşma kısımlarına da değindi ve bu konuda da çalışmaların devam ettiğini söyledi. Haber: Fadime Yılmaz ELMA

Editör: Muhammet