Kışın sessiz tehlikesi! Sağlık Müdüründen hayati uyarı! Kışın sessiz tehlikesi! Sağlık Müdüründen hayati uyarı!

Düzce Haber – Güvenlik Danışmanı ve Yazar Mete Yarar, dünyada liderliğin el değiştirdiğini bu değişimin yaşanacağı 10 yıla şahitlik edeceğimizi dile getirdi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Akçakoca İlçe Temsilciliği tarafından, Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu koordinasyonunda, Güvenlik Danışmanı ve Yazar Mete Yarar’ın katılımıyla düzenlenen “Yeni Dünya Düzeninde Türkiye’nin Yeri ve Yeni Dünya Dengelerindeki Konumu” adlı program, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan TÜGVA Akçakoca İlçe Temsilcisi Halil İbrahim İşlek; iyinin, güzelin, hakkın ve hakikatin yanında olan TÜGVA olarak, medeniyetimizi yeninden ihya ve inşa etmek için kurulduklarını, köklerinden aldığı güçle, göklere yükselen ülkemiz için çalışacaklarını ifade etti.

TÜGVA Düzce İl Temsilcisi Osman Yel ise, bulunduğu asra mührünü vuran bir ecdadın torunları olduklarını söyleyerek, bu ülkeyi bize vatan kılan şehitlerimize çok şey borçlu olduğumuzu, büyük Türkiye ülküsü için mücadele verdiklerini dile getirdi.

AW077567_03

“GÜÇLÜ OLMAK İÇİN YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRETMELİYİZ”

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’nun şekillendiği yeni dünya düzeninde Türkiye’nin dikkatli olması gerektiğini belirterek, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülke olarak güçlü olmamızın önemi üzerinde durdu. Güçlü olmak için yüksek teknoloji üretmemiz gerektiğine dikkat çeken Sözbir, gençliğe ve üniversitelere bu konuda büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.

“DÜNYADA LİDERLİK EL DEĞİŞTİRİYOR”

Mete Yarar, dünyada liderliğin el değiştirdiğini belirterek bu değişimin yaşanacağı 10 yıla şahitlik edeceğimizi dile getirdi. Teknoloji ve yaşam standardı olarak yukarıda olan Batının, aynı zamanda acımasızlığıyla da ünlü olduğunu söyleyen Yarar, Batılı ülkelerin yurt dışından sömürdüğü ve transfer ettiği kaynaklardan beslendiğinin altını çizdi.

Medeniyetimizi koruyarak yaşam standardımızı yükseltmemiz gerektiğine işaret eden Yarar, coğrafyamızın bir mükafat olduğunu sözlerine ekledi. Devletler arasında güçlünün hukukunun olduğunu, gücün yoksa hukukun da olmadığını dillendiren Mete Yarar, dünyada en büyük savaşın ekonomi üzerinde döndüğü değerlendirmesinde bulundu.

AW077567_02

“DÜŞÜNCE TARZIMIZI KAVGA EDEREK DEĞİL, ÜRETEREK OLUŞTURMAYIZ”

Türkiye’nin savunma sanayinde geriden gelip Batılı ülkeleri geçtiğine dikkat çeken Yarar, düşünce tarzımızı kavga ederek değil, üreterek oluşturmamız gerektiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı. Program, soru-cevap ve hediye takdiminin ardından sona erdi. İHA

Video çekerken, canından oluyordu! Video çekerken, canından oluyordu!

Eğitimde kaybedilen bir insan, sağlıkta umut oldu Eğitimde kaybedilen bir insan, sağlıkta umut oldu

Dionysos kült mekanı aslanlı mozaikle aydınlandı Dionysos kült mekanı aslanlı mozaikle aydınlandı

Ustasından, düşük faturalı ısıtmanın sırları Ustasından, düşük faturalı ısıtmanın sırları

Yürekleri yakan olay! Eşinin acısına dayanamadı, kendini vurdu! Yürekleri yakan olay! Eşinin acısına dayanamadı, kendini vurdu!

Lonely Planet'in Gözdesi İzmir: 2024'te Keşfedilmesi Gereken 10 Şehir Arasında! Lonely Planet'in Gözdesi İzmir: 2024'te Keşfedilmesi Gereken 10 Şehir Arasında!

Hırsızlık girişimi kanlı bitti! Hırsızlık girişimi kanlı bitti!

Yolun karşına geçerken, canından oldu! Yolun karşına geçerken, canından oldu!

Uyuşturucu operasyonunda, bir kişi tutuklandı! Uyuşturucu operasyonunda, bir kişi tutuklandı!

Türkiye ve Çin arasındaki ticari bağları güçlendirecek projeye büyük destek Türkiye ve Çin arasındaki ticari bağları güçlendirecek projeye büyük destek

Ak Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı belli oldu! Ak Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı belli oldu!

Güvenlik görevlisi Fatih Meşe Altındağ, sırra kadem bastı! Güvenlik görevlisi Fatih Meşe Altındağ, sırra kadem bastı!

Soğuk denize meydan okudu! Soğuk denize meydan okudu!

Otomobil çarptı, hayatını kaybetti! Otomobil çarptı, hayatını kaybetti!

Bolu'nun gözdesi Kartalkaya, mevsimin ilk karını aldı Bolu'nun gözdesi Kartalkaya, mevsimin ilk karını aldı

Yerli malzeme ile çevreci yollar: Düzce'de beton yol devrimi! Yerli malzeme ile çevreci yollar: Düzce'de beton yol devrimi!

Editör: Virda Şahin