Zonguldak Öğretmen evinde yapılan il divan toplantısına, Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Büro Memur Sen Genel Başkan yardımcıları, Halil Küçük Devlet, Ahmet Kızıl, Zekeriya Köftercioğlu,  Sağlık Sen eski Genel Başkanı Semih Durmuş, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Memur Sen’e bağlı  Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Enerji Sen Şube Başkanı Sedat Güngör, Büro Memur Sen Şube Başkanı  Ramazan Seyrek, Eğitim Bir Sen Şube başkan yardımcısı Sadettin Dede, Diyanet Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Kulaç, daire müdürleri, sendika üyeleri ile davetliler katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Büro Memur Sen Şube Başkanı Ramazan Seyrek, Zonguldak’ta 7 bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda 768 üyeye sahip olduklarını belirterek, İl Divan toplantısına katılan tüm misafirlere teşekkür ederek, sendikanın yaptığı çalışmaları açıkladı.

Sağlık Sen önceki dönem  Genel Başkanı Semih Durmuş da, konuşmasında, “Memur-Sen gerçekten ülke için olmazsa olmazdır. Memur Sen'in çok farklı bir duruşu ve mücadelesi vardır. Bu duruş ve mücadelenin başarıya ulaşabilmesi üyesinden temsilcisine, temsilcisinden, şube başkanına ve genel merkezine kadar bütün olarak mücadele birlikte sürdürülür ve başarıya ulaşılır. Allah çıkmış olduğunuz bu yolda hepinizi muvaffak etsin diyorum" dedi.

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar da konuşmasında, “Türkiye'de çok ciddi bir kamu personel reformuna ihtiyacı var. Neredeyse doksanlar öncesine döndük” diyerek şunları söyledi:

“Doksanlar öncesini hatırlarsak genel müdürden fazla maaş alan şoförü var diyor. Şu anda da kamuda ciddi gelir davasında adaletsizlikler oluşmaya başladı. İşte bunun için mutlaka ve mutlaka kamuda bir reform şu mutlaka yapılması gerekiyor. Ama bunun yanında da mutlaka ve mutlaka hükümetin enflasyonla etkin bir mücadele sözünü ortaya koyması gerekiyor. Niye? İşte o detaylar enflasyon rakamı açıklandı. Alacağımız zamlar açıklandı. Ama alacağımız zamlar daha açılmadan, açıklanmadan asgari ücretle gelecek ve memur maaşlarına gelen reklam emtia fiyatlarına gelen zamlardan daha geride kaldı. Onun için biz diyoruz ki bu ülkede enflasyon olmasın. Ama bizler hiç zam almayalım hiç sorun değil. Ama bu ülkede zamdan daha fazla zam geliyorsa o zaman hükümetin de 22 yıllık hükümet olarak ve kesin çözümler bulması gerekiyor"

YAZGAN: 110 BİN ÜYEMİZ VAR HEDEFİMİZ 140 BİN ÜYE. MEMURLARA KİRA YARDIMI YAPILMASI ŞART

Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan da, İl Divan toplantısında son olarak yaptığı konuşmada, memurların en büyük harcamasının kira olduğunu belirterek, memurlara kira  yardımının mutlaka ele alınması gerektiğini ve bu konuda çalışmalar içerisinde olduklarını söyledi:

Yazgan konuşmasında, Memur Sen’e bağlı olarak üye açısından 3’ncü sırada olduğunu ifade ederek, şu anda 110 bin üyeye sahip olduklarını ve 140 bin üyeye ulaşmak için yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini ifade ederek şöyle dedi:

Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu

“13 Kasım 2021 tarihinde zirveden yeni zirvelere hedef 100 bin üye sloganı 7. olağan genel kurulumuzu gerçekleştirdik ve üye sayımızı 74 binden 2022 yılında rekor artışla 90.905'e çıkardık. Memur-Sen'imizde 3 yıl içerisinde üye sayısının oransal olarak en çok arttıran birinci sendika olduk. Memur Sen'den dördüncü sıradan üçüncü sıraya yükseldik ve üçüncülük kürsüsüne oturduk. Bugün ise değerli arkadaşlar, dün itibariyle 110 bin üye hedefini aşmış durumdayız.  Geçtiğimiz günlerde Antalya'da yaptığımız  başkanlar kurulu toplantımızda 2024 için 140 bin üye hedefini koymuş durumdayız. Ve bu 140 üyenin 110 binini aşmış durumdayız Çok hızlı bir şekilde inşallah bayrağını daha yukarılara yükseltmek için mücadele veriyoruz.Sendikacılık elbette bardağın dolu tarafını gösterip bardağın boş tarafını doldurma mücadelesidir.

Bugüne kadar Büro  Memur-Sen ve Memur Sen Konfederasyonumuz olarak çok önemli kazanımlara imza attık. Bu kitaplaştırdı. 1007 kazanım. Yani bugüne kadar onun çalışanlarıyla ilgili hangi kararın varsa bunun altında bizleri konfederasyonumuzun ve sendikamızın imzası var. Tüm kamu çalışanlarının 3600 ek göstergeye kavuşması için mücadelemiz sürecek.

MEMURLARA KİRA YARDIMI ACİLEN ELE ALINMALI

Memurların en büyük sorunu şu anda kira. Kira fiyatları maalesef memur maaşlarının büyük bir kısmını oluşturuyor harcamalarının büyük bir kısmını oluşturuyor. Onun için mutlaka büyükşehirler başta olmak üzere bir kira yardımı meselesi acilen ele alınmalı ve bu konunun da 2024 yılı içerisinde takipçisi olacağız. Bu yıl yemek ücretlerinin artırılması için çaba sarf edeceğiz. Tabii işçi ve memur maaşları arasındaki makasın memurlar aleyhine bozulması da büro ve olarak 2024 yılı içerisinde gündemimizde olacak.

KAMU ÇALIŞANLARIN SESİ OLMA KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEK

Kamu çalışanlarının, memurlarının hak ettiği ücreti alma mücadelesini burada güçlü bir Şekilde 2024'de dile getirmeye çalışacağız. Kamu çalışanlarının sesi olma noktasında kararlılığımız devam ediyor"

Yapılan konuşmaların ardından İl Divan toplantısında sendikanın tarihini anlatan slayt gösterisi gerçekleştirildi. Divan toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. (Ersen Berk Çelik)

Editör: Muhammet