Önceki dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Şafak Gazetesi Köşe Yazarı Derya Akbıyık’ın yazısını sosyal medya hesabından paylaştı.

Halk pazarına yoğun ilgi; İşte sebze ve meyve fiyatları Halk pazarına yoğun ilgi; İşte sebze ve meyve fiyatları

Gökçek, www.safakgazete.com haber sitesinde Derya Akbıyık’ın Ankara ile ilgili yazdığı yazı ile ilgili “Muhteşem tespitler” dedi. Öte yandan Melih Gökçek, yazıyı her Ankaralının okuması gerektiğini vurguladı. 
Melih Gökçek’in paylaşımı şu şekilde: 
“Zonguldak Şafak Gazetesi’nden  Derya Akbıyık Ankara’yı yazmış.  Dışardan gelip Ankara’yı gözlemlemek ve gördüklerini ve tespitlerini yazmak önemli.  Derya Akbıyık’ın dışardan bir gazeteci olarak muhteşem tespitleri var. Bence her Ankaralı okumalı…

İŞTE O YAZI

Derya AKBIYIK BAKIŞ AÇISI

ANKARA VE YEREL SEÇİM

Geçtiğimiz hafta arası Ankara'da idik. Ankara iline. Başkentine. Karayolu ile gittik. Terminale geldiğimizde metroya geçiş adına kısa bir yol yürüdük. Kısa derken, iki km kadar diyebiliriz. Tabi ki her zaman ki gibi. Yay ulaşım adına otobüs terminalinde halen daha yapılmayan. Yapılamayan eksiklikler devam ediyor. 
Yürüyüş yolları elektronik ortamda arızalı. Bu arıza birkaç yıldır devam ediyor. 
Terminalden başladık.Metro ile devam edelim. Ankara adına metro var.Ankaray, var. Ankaray, terminalden kent merkezine gidene kadar sadece bir değişiklik daha önce de dikkatimi çekmişti. Melih Gökçek döneminde. Anıttepe bölgesine.Anadolu deniliyordu. Şimdi aynı seslendirme.Durak adı. Değişmiş. Anıtkabir, Anadolu diyerek anons ediliyor. Buda CHP farkı.Mansur Yavaş hassasiyeti. Helal olsun.
Devamla. 
Ankara yerel hizmet olarak. Çok yavaş. Sınıfta kalıyor. Hizmet yok. Çalışma yok. Stabil durum devam ediyor. 
Bir tek ne gördüm dersek. Çorba dağıtılıyor. Devamlı ve sürekli çorba dağıtılıyor. Ankara olmuş çorba dağıtım kenti. Yerel yönetimin görevi çorba dağıtmak değil. Yerel çalışma adına sınıfta kalmış bir Mansur Yavaş, gördüm. 
Bu seçimde işi çok zor. Ankara adına ne yapılmış çok merak ediyorum. 
Ne diyeyim. Sev veya sevme. Halen daha geçmiş hizmet adına. Halen daha Melih Gökçek eserleri ile yürünüyor. Yol alınılıyor. Dışarıdan gelen bir isim olarak gözlemim
Havalimanından başladı. Halen daha yürüyüş yolu mekanik bitmez mi? Bitirilmez mi?
Ayrıca Maltepe bölgesinden metro ait geçidi ile TCDD garına gidiyoruz. Alt geçitlerden geçiyoruz. Yürüyen merdivenler çalışmıyor. Resmen arızalı. Uzun zamandır yapılmıyor. Halk isyan ediyor. 
Sadece otogar terminalinden örnek verdim. 
Ayrıca YHT adına gidilen tren garına yapılan alt geçitlerde ki yürüyen merdivenler çıkış ve iniş adına pek çoğu arızalı. Neden yapılmaz. Çok mu, zor. Mansur Yavaş, CHP adına Ankara'da hizmet adına sınıfta kalıyor kaldı.
Evet. Yurt adına pek çok öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Yemek veriyor.Yer veriyor. Konaklama sağlıyor. Çorba dağıtımı var. Acaba biz yerel yönetici başkan değil de. Yemek ve konaklamadan sorumlu başkan mı, seçtik. Ankaralılar soruyor. Bizlerde yazıyoruz. 
Ankara'ya pek çok kez gidiyorum. Ankara yerel hizmet adına sınıfta çok kötü kalmış. 
Bir kez daha Yavaş, seçilebilir mi? Çok zor deniliyor. 
Mansur Yavaş, efsanesi bize göre son buldu. Çünkü icraat yok. Beceri sıfır. Çalışma zaten ara ki bulasın. 
CHP Ankara'da bitik. Bundan sonra ne olur? Mansur Yavaş ile seçilme çok ama çok zor. 
Köşemizden söyleyelim ve duyuralım dedik. 
Aynı durum ve konum ülke geneline yansır mı? Bilemiyorum. Şimdilik nokta.”

melih gökcek safak gazetesı

Editör: Muhammet