Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatı için Şoför olarak çalıştırılmak üzere 15, günlük servis ve temizlik hizmetlerini yerine getirmek üzere 15, basit bakım hizmetlerinde çalıştırılmak üzere 20 olmak üzere KPSS puan sırası esas alınmak suretiyle toplam 50 Sözleşmeli Destek Personeli alımı açıklandı.

‘Orada’ sergisi açıldı ‘Orada’ sergisi açıldı

Başvuru genel şartları nelerdir?

Başvuru için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 DMK’daki şartları taşımak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak, 2022 KPSSP94 puan türünden en az 65 puan almış olmak, askerlikle ilişiği bulunmamak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak şartları var.

Sözleşmeli personel alımı mezuniyet şartları nelerdir?

Destek Personeli (Şoför) alımı için ortaöğretim (lise ve dengi) kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak, Eski tip ehliyetlerde E sınıfı sürücü belgesine, yeni tip ehliyetlerde D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, SRC-2 belgesine sahip olmak, Psikoteknik belgesine sahip olmak gerekiyor.

Destek Personeli (Temizlik ve Servis Hizmetleri) alımı için ortaöğretim (lise ve dengi) kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak, Temizlik görevini devamlı yapmasında engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak gerekiyor.

Destek Personeli (Basit Bakım Hizmetleri)

Elektrik (6 kişi) alımı için ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı ve dallarından mezun olmak gerekiyor.

Isı Sistemleri, Sıhhi Tesisat (5 kişi) alımı için ortaöğretim kurumlarının Tesisat Teknolojisi İklimlendirme alanı; Isıtma ve Sıhhi Tesisat Sistemleri ve Yapı Tesisat Sistemleri dallarından mezun olmak gerekiyor.

Asansör (3 kişi) alımı için ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanının Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım, Asansör Sistemleri veya Endüstriyel Bakım Onarım dallarının birinden mezun olmak gerekiyor.

Boya/Badana (6 kişi) alımı için ortaöğretim (lise ve dengi) kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak, Boya, Boyacılık ve Yüzey Hazırlama, Yapı Yüzey Kaplama, Duvarcılık, Sıvacılık, Yapı Duvar ve Sıva Sistemleri veya Yapı Duvarcılığı dallarında ustalık veya kalfalık belgesine; veya mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak gerekiyor.

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuru tarihleri ne zaman?

Dışişleri Bakanlığı tarafından memur alımları için başvurular 14 Ağustos 2023 - 28 Ağustos 2023 tarihlerinde olacak. Adaylar e-Devlet üzerinde Dışişleri Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden online başvuru yapabileceklerdir. /Haber Merkezi

Dünyada sadece Güney Amerika, Honduras ve Türkiye'de bulunuyor Dünyada sadece Güney Amerika, Honduras ve Türkiye'de bulunuyor

Türkiye ‘Şafak’ okudu! Teşekkürler Türkiye! Türkiye ‘Şafak’ okudu! Teşekkürler Türkiye!

Zonguldak firmalarına rekor ceza! Zonguldak firmalarına rekor ceza!

Tahıl koridoru durdu! Tahıl koridoru durdu!

Editör: Murat Barutçu