Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Kozlu Belediyespor’un geleceğini kurtaracak “yapılanma projesi” iptal edildi. Henüz transfere başlamayan Yeşil-Beyazlı kulübün bundan sonraki kısa süreçte nasıl toparlanacağı merak ediliyor.

Geçen hafta Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın talimatı üzerine hazırlanan yapılanma projesi kapsamında, teknik ekip kadrosunu Abdulkadir Kalyoncu, Fehmi Kütükcü, Turgay Yavuz, Tolga Kalyoncu, Tayfun Kayık ve Selçuk Kara’nın oluşturduğu Kozlu Taşkömürüspor’un, Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Kozlu Belediyespor’un pilot takımı olmasına karar verilmişti.

Bu doğrultuda Abdulkadir Kalyoncu, Kozlu Belediyespor A takımı çalıştıracak, diğer antrenörler ise hem Kozlu Belediyespor’da, hem de Kozlu Taşkömürüspor da A takım ise altyapı çalışmalarını beraber yürütecekti.

Bektaş’ın onayı üzerine hiç vakit kaybetmeden kolları sıvayan Abdulkadir Kalyoncu ve ekibi, çoğunluğu Kozlu çocuklarının olduğu A takım için 24, U17 ve U18 yaş kategorisi için toplamda 40 kişilik futbolcu kadrosu oluşturmuştu.

Bugün sahaya inip 2023-2024 sezonu hazırlıklarına başlamayı planlayan Kalyoncu ve ekip arkadaşları, projenin iptal edildiği haberi üzerine büyük şok yaşadı.

İptal kararı üzerine yılların tecrübeli antrenörü Abdulkadir Kalyoncu, sosyal medya hesabından Kozlu Belediyespor taraftarı ve camiasını bilgilendirici açıklamada bulundu.

Projenin iptal edilmesinin Kozlu gençlerine yapılan bir ihanet olarak yorumlayan Kalyoncu, “Zonguldak ve Kozlu halkına duyuru! Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın makamında yapılan toplantıda Kozlu Belediyespor'un geleceği masaya yatırılmıştır.

Toplantıda, Kozlu spor camiasının önde gelen isimleri Abdülkadir Kalyoncu, Fehmi Kütükcü, Turgay Yavuz, Tolga Kalyoncu, Tayfun Kayık ve Selçuk Kara bu sene lige katılmama kararı alan Kozlu Belediyespor için elini taşın altına sokarak, Kozlu'nun gençlerinden A takım için 24 kişilik, U17 ve U18 için de toplamda 40 oyuncu ve 8 kişilik teknik ekiple göreve talip olmuştur.

Yapılan planlama ile geçen yıl harcanan bütçenin 10'da 1'iyle tüm sezonun planlaması yapılmıştır. (Geçen yılki bütçe 7 milyon TL)

Pazar günü Belediye Başkanı Ali Bektaş kadro, hocalar ve bütçeye onay vererek teknik ekibe "Bir yola girdik, dönüşü yok. Allah utandırmasın. Hemen idmanlara başlayın." talimatı verdi.

Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı

Bugün tarafımıza iletilen talimatla verilen sözler unutulmuş, tüm yapılanma iptal edilmiştir.

Bu yaşananlar bize bir kez daha siyasetin kirli ve kaypak yüzünü göstermiştir. Bu yapılan Kozlu'nun gençlerine ihanettir. 400+ öğrencisi, 2000+ velisiyle Kozlu Taşkömürüspor camiası bu yapılanların karşılığını verecektir.” ifadelerinde bulundu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ