Zonguldak KYK yurtlarında kalan bazı öğrencilerden gelen ihbarda, Pazartesi günü Kilimli yurdunda öğrencinin  kafasına dolap düştüğü iddia edildi. Öte yandan Kilimli’den gelen ihbarlar sadece bununla da bitmedi. Öğrenciler, yemekhanelerde hijyene önem verilmediğini, kedilerin bulunduğunu ve öğrenci odalarına kapıyı tıklamadan izinsiz bir şekilde girildiğini iddia ediyor.

ÖĞRENCİNİN KAFASINA DOLAP DÜŞTÜ

www.safakgazete.com’un haber merkezi ile iletişime geçen öğrenciler, ilk olarak 13 Kasım’da gerçekleştiği iddia edilen olayı anlattılar. Pazartesi günü Kilimli KYK Yurdu erkek bloğunda ikinci katta kalan öğrencinin kafasına çalışma dolabının düştüğünü belirten öğrenciler, daha sonra arkadaşlarının fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını ifade ettiler. Olayın ardından öğrencinin karakola giderek şikayetçi olduğu ancak şikayetini geri çekmesi için öğrenciye baskı kurulduğu da diğer iddialar arasında yer aldı.

YEMEK YEMEYE KORKAR OLDUK

Öte yandan öğrenciler, aynı yurtta hijyen konusunda da sıkıntı yaşandığını dile getirdiler. Yemekhanede kedilerin dolaşmasından hoşnut olmadıklarını ifade eden öğrenciler, “Yemek yemeye korkar olduk.” İfadelerini kullandılar. Öğrenciler ayrıca, denetlemelerin olacağı zaman üst düzey temizlik yapıldığını ancak normal zamanda aynı hassasiyetin gösterilmediğini belirttiler.

ODAYA İZİNSİZ GİRİLİYOR

Öğrenciler, yurt görevlilerinden birinin izinsiz bir şekilde odalara girdiğini ve fotoğraf çektiğini iddia etti. Olayın öğrencilerin özel hayatına müdahale anlamına geldiğini belirten öğrenciler, bu durumdan rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

Olayların üzerine gidilmesi ve öğrenci güvenliğinin sağlanması için yetkililerden adımlar atılması bekleniyor.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Kamil Altun, pazaryerini ziyaret edip esnaf ve vatandaşa teşekkür etti Kamil Altun, pazaryerini ziyaret edip esnaf ve vatandaşa teşekkür etti

Editör: Murat Barutçu