Ölmeden önce mezarını kazmıştı, hayatını kaybetti! Ölmeden önce mezarını kazmıştı, hayatını kaybetti!

Kastamonu Haber – Kastamonu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası, toplu sözleşme imzalayarak yeni bir düzenleme gerçekleştirdi. Kastamonu Belediyesi'nde çalışan işçilerin maaşlarına yapılan düzenleme ile en düşük işçi maaşı 18 bin 300 TL olarak belirlendi.

Toplu sözleşme imza töreni, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ile Belediye-İş Sendikası Ankara ve Çevre İller Başkanı Mustafa Akbaş arasında gerçekleştirildi. Törene, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Belediye-İş Sendikası Ankara ve Çevre İller Başkanı Mustafa Akbaş, Başkan Yardımcısı İlknur Nahıroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalem, Temsilciler Bilal Çınar, Fehmi Tiraki ve İsmail Sağlam katıldı.

Otomobil kamyonun altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Otomobil kamyonun altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı

97 bin hükümlüye af 97 bin hükümlüye af

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, törende yaptığı konuşmada, normalde işçi sözleşmesinin Ağustos ayında imzalandığını ancak bu kez daha önce imzalama kararı aldıklarını belirtti. Bunu sebep olarak, memur maaş zamlarının açıklanmasının ardından ve seçim sonrasında fiyat artışlarının çalışanları olumsuz etkilememesi için, aradaki farkın çok büyümemesi adına sözleşmeyi erkene çekme düşüncesini açıkladı. Ayrıca, çalışanları korumak amacıyla Sendika ile görüşmeler sonucunda daha yüksek bir maaş belirlemeyi tercih ettiklerini vurguladı.

Sivrisinekler özellikle sizi ısırıyorsa dikkat! Sivrisinekler özellikle sizi ısırıyorsa dikkat!

Başkan Vidinlioğlu, ülkenin yaşadığı deprem, sel ve pandemi gibi zorlu süreçlerden sonra belediyelerin İlbank payları ile ilgili sıkıntılar yaşadığına dikkat çekerek, bu nedenle çalışanların maaşlarını göz önünde bulundurduklarını ifade etti. En düşük maaşın 18 bin 300 TL olarak belirlendiğini, teknik personelin biraz daha yüksek bir ücret alacağını ve İmar İnşaat Şirketi'nde çalışanlar ile kadrolu işçilerin maaşlarının yaklaşık 24 bin 400 TL civarında olacağını açıkladı.

Başkan, Belediye olarak çalışanların alım gücünü düşürmeyeceklerini ve enflasyona ezdirmeyeceklerini belirterek, Belediyelerin İller Bankası'ndan gelen ödenekler konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını vurguladı ve çalışanların geçim kaygısı ile hareket etmeleri durumunda iş veriminde düşüş yaşanabileceğine dikkat çekti. Sonuç olarak, sendikanın gayretleri ile birlikte bu düzenlemeyi gerçekleştirdiklerini ve işçilerin alım gücünü gözeterek bu rakamlara ulaştıklarını ifade etti. İHA

Genç kıza sokakta taciz! Genç kıza sokakta taciz!

AW945374_01

AW945374_05

AW945374_04

AW945374_02

Editör: Virda Şahin