Zonguldak Kadın Platformu, Gazipaşa Caddesi'nde bulunan Madenci Anıtı önünde bir araya gelerek, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz, mücadelede kararlıyız, özgürlük de ısrarcıyız, erkek vuruyor devlet koruyor ve emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizim" sloganıyla bir protesto düzenledi.

Madenci Anıtı önünde toplanan Kadın Platformu üyeleri, Valilik binası önüne kadar yürümek istedi ancak polis müdahalede bulundu. Buna rağmen kadın platformu üyeleri, Valilik önüne sloganlar eşliğinde yürüyüşlerine devam ettiler.

Valilik binası önünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklamasını yapan Zonguldak Kadın Platformu sözcüsü Gülçin Türkmen, "8 Mart 1857'de New York'ta dokuma işçisi kadınların daha iyi çalışma koşulları için verdikleri mücadele sırasında katledilmelerinin anısına, dünyanın dört bir yanında biz kadınlar o günden beri evde, sokakta, iş yerlerimizde emeğimiz, haklarımız ve yaşamlarımız için yan yana dayanışmaya ve mücadeleye devam ediyoruz" diyerek şunları söyledi:

"22 yıldır her gün mücadelemizle kazandıklarımıza saldırının yaşandığı karanlık gerici bir dönemden geçiyoruz ama teslim olmuyoruz, teslim olmayacağız. AKP her alanda güçlendirilmiş, şiddetlendirilmiş bir erkeklik performansı, güç gösterisi ya da gövde gösterisi olarak kendini dışa vuruyor. Kadınlara ve LGBTİ+ bireylere yönelen şiddet, iktidarın politika ve uygulamaları ile kamusal alanda ve evlerde artarak devam ediyor. Erkekler vuruyor, devlet koruyor. Asla yalnız yürümeyeceksin. Erkek adalet değil, gerçek adalet. Emeğimizin sömürülmesine, değersizleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz. Haklarımızdan, hayatlarımızdan, laiklikten, medeni kanunda bize tanınan hakların hiçbirinden vazgeçmeyiz.

Toplumun siyasal İslamcı politikalarla kuşatıldığı, laik anayasal rejime saldırının yoğunlaştığı eğitim politikalarından sonra şimdi de iktidar kadın ve kız çocuklarının en büyük hukuksal güvencesi olan medeni yasaya yönelmiş, kadınların şiddet karşısında güvencesi olan 6284 sayılı yasa bir takım tarikatların, iktidar yanlısı AKİT benzeri gazetelerin hedefine alınmıştır. Her fırsatta dile getirdiğimiz taleplerimizi bir kez daha sizlerle paylaşıyoruz. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasa’nın etkin bir şekilde uygulanması için alanlardayız. Kadınlar ve LGBTİ+ bireylere yönelik her türlü ayrımcılığı ve şiddeti önleyen yasal düzenlemeler yapılması için, Kadın Bakanlığı kurulması, toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarının yapılması ve hayata geçirilmesi için alanlardayız. Evde, işte, tarlada emeği ve hakları için mücadele eden tüm kadınların 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma gününü kutluyoruz."

Kadınlar Günlerini Kutladı 10 02

Kadınlar Günlerini Kutladı 10 01

Kadınlar Günlerini Kutladı 10 04

Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı

Kadınlar Günlerini Kutladı 10 03

Muhabir: Ersen Berk Çelik