Öz Sağlık İş Sendikası'nın 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti ve tek adayla yapılan seçimlerde Şube Başkanlığı'na Recai Özcan seçildi. Şube yönetim kuruluna ise Mehmet Karaman ve Filiz Nazlı seçildi.

Cumartesi günü Emirgan Otel'de gerçekleşen genel kurula Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Genel Sekreter Muhammet Esat Eyvaz, Hizmet İş Sendikası İl Başkanı Nihat Oruç, Öz Orman İş Sendikası Bölge Başkanı Levent Işıktaş, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Atatürk Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerin temsilcileri katıldı.

Genel kurulda Divan Başkanlığını Muhammet Esat Ayvaz yürütürken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış yapıldı.

Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert yaptığı konuşmada, "Nasıl ki 15 Temmuz'u unutmuyorsak, taşeronluk sistemini de unutturmayacağız" diyerek, taşeronluk sisteminin sorunlarına dikkat çekti. Sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışanların sorunlarını vurgulayan Sert, 696 KHK ile kadroya geçiş öncesindeki süreci anlattı ve HAK-İŞ ile yürütülen çalışmalara değindi. Ayrıca, zorunlu emeklilik ve kapsam dışı kalan çalışanlar konusunda çözüm arayışlarını aktardı.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve daha önce atama ile görev yapan Recai Özcan Şube Başkanlığı'na seçilirken, Mehmet Karaman ve Filiz Nazlı şube yönetim kuruluna seçildi.

Öz Sağlık İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Recai Özcan da yaptığı konuşmada, sendikanın örgütlenme ağı ve işkolunun liderliği hakkında bilgi verdi. Özcan, sendikanın Türkiye'nin en büyük sendikalarından biri olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Genel kurul, yapılan konuşmaların ardından sona erdi ve seçimlerle sonuçlandı.

Öz Sağlık Iş 1

Öz Sağlık Iş 3

Maden işçisinden ünlü sanatçı ile düet Maden işçisinden ünlü sanatçı ile düet

Öz Sağlık Iş 2Öz Sağlık Iş 4

Muhabir: Ersen Berk Çelik