2009 yılında piyasaya sürülen Omegle, hızla popülerlik kazanarak yabancılarla çevrimiçi bağlantı kurmak isteyen kullanıcılar için tercih edilen bir platform haline geldi. Ancak, son yıllarda Omegle, çevrimiçi istismar ve tımarın kolaylaştırılmasındaki rolü nedeniyle artan bir incelemeyle karşı karşıya kaldı.

Omegle, kullanıcıların anonim olarak sohbet etmesine olanak tanıyan bir görüntülü sohbet platformudur. Bu, kötü niyetli kullanıcıların, özellikle de çocukları hedef almak için bu platformu kullanmalarına olanak tanıdı.

Omegle, bu endişeleri kabul etti ve platformu daha güvenli hale getirmeye yönelik adımlar attı. Örneğin, kullanıcıların yaşlarını doğrulamalarını gerektiren bir sistem başlattı. Ancak, bu önlemler yeterli değildi ve platformdaki istismar vakaları devam etti.

Sonunda, Omegle'ın kurucusu Leif K-Brooks, platformun kapatıldığını duyurdu. K-Brooks, platformun saldırıların hedefi haline geldiğini ve şirketin artık hizmetinin kötüye kullanımıyla mücadele edemeyeceğini belirtti.

SALDIRILARA MARUZ KALDI

K-Brooks, Omegle'ın kapatılmasının internette iletişim kurma şeklini değiştireceğini söyleyerek, “Omegle için verilen savaş kaybedildi, ancak internete karşı verilen savaş devam ediyor" dedi. "Neredeyse tüm çevrimiçi iletişim hizmetleri Omegle ile aynı tür saldırılara maruz kaldı; ve bazıları çok daha büyük kaynaklara sahip çok daha büyük şirketler olsa da, hepsinin bir yerde kırılma noktası var."

ENDİŞELERİNİ ANLATTI

K-Brooks, çevrimiçi istismar ve tımarın önlenmesi için daha fazla şey yapılması gerektiğini söyledi.

Tayvan’da 7.2 büyüklüğünde deprem: 7 ölü, 711 yaralı Tayvan’da 7.2 büyüklüğünde deprem: 7 ölü, 711 yaralı

"Endişem o ki, eğer gidişat kısa sürede tersine dönmezse, aşık olduğum İnternet artık var olmayabilir ve onun yerine, aktif katılım ve gerçek insani bağlantı için çok daha az fırsat sunan, büyük ölçüde pasif tüketime odaklanmış, TV'nin güçlendirilmiş bir versiyonuna daha yakın bir şeye sahip olacağız." dedi.

K-Brooks, Omegle'ı olumlu amaçlar için kullanan herkese ve sitenin başarısına herhangi bir şekilde katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

"Omegle'ı olumlu amaçlar için kullanan herkese ve sitenin başarısına herhangi bir şekilde katkıda bulunan herkese tüm kalbimle teşekkür ederim" dedi. "Sizin için savaşmaya devam edemediğim için çok üzgünüm." /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu