Seçimlerde iktidardaki yerini koruyarak hükümet etmeyi sürdüren AKP bilindiği gibi son olarak biracı reçeteyi halkın gündemine taşımış ve artırdığı KDV, ÖTV gibi vergilerle birlikte yeni vergiler de salarak bütçe açığını kapatma yoluna gitmişti.

Zonguldak’ta korkutan kaza! Zonguldak’ta korkutan kaza!

Ekonomi uzmanları ancak bu vergilerin de bütçe açığını kapatmaya yetmeyeceğini ikinci bir acı reçetenin önümüzdeki aylarda gündeme geleceğini öne sürdüler.

Bu kapsamda vergi mükellefleri ve gayrimenkul sahipleri için vergi salınması düşünülüyor.

“Ek vergilerin son düzenlemelerle sınırlı kalmayacağı, önümüzdeki aylarda yeni vergi artışlarının da yapılabileceği” belirten ekonomistler torba yasa ve Resmi Gazetedeki düzenlemelerde yaklaşık 4,5 milyon gelir vergisi mükellefinin ve gayrimenkul sahiplerinin yer almadığına işaret ederek, “Ekim ayı itibariyle bu kesimleri de içeren yeni vergi artışlarının yapılması gündeme gelebilir” dediler.

Uygulamaya konan ve konulacak tüm ek vergilere rağmen mevcut bütçe açığını kapamanın çok zor olduğunu belirten ekonomistler, EYT giderleri ve memur maaşlarının en az 22 bin TL’ye yükseltilmesinin maliyetine değinerek ‘’Bu nedenle Mehmet Şimşek’in bahsettiği milli gelirin yüzde 3,5’i kadar olacak bir bütçe açığının önümüzdeki 3 yıl tutturulması mümkün değil’’ şeklinde görüş belirttiler. (Sermet Aksu)

Karaelmas’ta çocuk kaçırma! Karaelmas’ta çocuk kaçırma!

Şenol Şanal’dan kinayeli paylaşım: Pulat, Alanı' disipline sevk etmeli! Şenol Şanal’dan kinayeli paylaşım: Pulat, Alanı' disipline sevk etmeli!

Fatura emekliye çıktı! Türkiye şokta! Fatura emekliye çıktı! Türkiye şokta!

Devrek'te feci kaza; 1'i bebek 8 yaralı Devrek'te feci kaza; 1'i bebek 8 yaralı

Polislere saldırdılar! Polislere saldırdılar!

Editör: Murat Barutçu