Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının normalin üstünde seyredeceğini duyurdu. 5 günlük hava tahmini raporunda, sıcaklıkların batı bölgelerden başlayarak artacağı ve mevsim normallerinin üzerinde olacağı belirtildi. Özellikle batı bölgelerden başlayarak sıcaklıkların yükselmesi ve ülke genelinde normallerin üstüne çıkması bekleniyor.

MGM, aynı zamanda Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki eğimli yamaçlarda çığ riski uyarısında bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğusunda yer yer çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda aralıklı yağışlı, diğer bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise karla karışık yağmur ve kar beklendiği belirtildi. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis oluşabileceği uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların bu hava koşullarına karşı tedbirli olmalarını tavsiye etti. (Haber Merkezi)

Batı Karadeniz Bölgesi'nde önümüzdeki 5 gün için saatlik ve günlük hava durumu:

BARTIN:

bartın-24-02

BOLU:

Depremzede küçük müzisyenlerden Bolu'da keman konseri Depremzede küçük müzisyenlerden Bolu'da keman konseri

bolu-24-02

DÜZCE:

düzce-24-02

KARABÜK:

karabük-24-02

ZONGULDAK:

Zonguldak-24-02

Editör: Murat Barutçu