Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney, zamlara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Güney, Halkın kötü ekonomi yönetiminin faturasını ödemeye devam ettiğini belirterek "Halkımız zamların altında ezilmeye, inim inim inlemeye devam ediyor. Yediğimize, içtiğimize, giydiğimize her gün yeni yeni zamlar geliyor. Öyle ki zam haberleri dahi gazetelerde haber değeri taşımıyor. Çünkü olağan hale geldi. Halkımız, bu kötü ekonomi yönetiminin faturasını ödemeye devam ediyor.

Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu Yoğun sis kent merkezinde etkili oldu

Seçime kadar halkın azına bir parmak bal çalan, seçimden sonra ise verdiği her şeyin katbekat fazlasını alan iktidarın akaryakıt fiyatlarının sürekli artmasıyla birlikte iğneden ipliğe her şey zamlandı. Memurlar, İşçiler zamlarını alır almaz cepleri boşaldı. Emekliler, Öğrenciler kaderine terk edildi. Bir avuç azınlık hariç halkımız zamların altında ezilirken, Zonguldak halkına acı haber Zonguldak Belediyesi tarafından ulaşım zammı olarak geldi. Karara göre 10 lira olan sivil ulaşım bedeli yapılan zam ile 17 lira  oldu. Öğrenci, ulaşım bedeli ise 9 liradan 13 liraya yükseldi.
Türkiye Yüzyılı’nı Zam Yüzyılı’na çeviren halkımız için akaryakıt zamlarının geldiği noktada insanımıza “Aman sokağa çıkma, evde kal” denilmektedir. İşi gücü için toplu taşıma kullanacak olanlara “Kazandığını yola ver” denilmektedir. Halkımız için toplu ulaşım bile lüks olmaktadır.

Özellikle ulaşımını toplu taşıma ile sağlayan öğrenciler bu ağır fiyatlar altında ezilmektedir. Sadece mahallesinden Üniversiteye gitmek isteyenler için ulaşım masrafı ortalama 50 TL İki araç değiştirmek zorunda olup farklı ilçelerde ki kampüslere gitmek zorunda olan Üniversiteli arkadaşlarımızın ise günlük ulaşım bedelleri ortalama olarak 80TL üzerindedir. Yapılan zamlarla öğrencilere “Paran varsa bin dolmuşa paran yoksa dayan yokuşa” denmektedir. Barınma, yeterli beslenme, ulaşım gibi giderlerini karşılayamayan Üniversite öğrencileri ekonomik nedenlerden dolayı en temel hakkı olan eğitim hakkından vazgeçip “Üniversitelerini dondurmak” zorunda kalmaktadırlar. Öğrenci dostu şehirler kategorilerinde alt sırada yer alan şehrinizin öğrencilerin ulaşım barınma gibi ücretlerindeki fahiş artışlardan dolayı tercih sıralarında en alt sıralarda yer almasına sebep olmakta ve Şehrimizi ekonomik ve Sosyo-kültürel açıdan etkilemektedir.

 Zenginin dostu, fakir fukaranın düşmanı olan hükümet, bir verip on almaktadır. Ve devam eden süreçte her şeye yeni yeni zamların geleceği açıktır. “Zonguldak halkı bu kötü yönetimi hak etmemektedir”. Zonguldak Belediyesi tarafından kararın yeniden gözden geçirilmesini özellikle öğrencilere ve halkımıza yönelik düzenleme yapılmasını Talep etmekteyiz" dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Editör: Murat Barutçu