Zonguldak’ta çiçekçilerde Anneler gününe hazırlıklar başladı Zonguldak’ta çiçekçilerde Anneler gününe hazırlıklar başladı

Zonguldak halkının şiddetle ve büyük bir çoğunlukla yıkılmasını istemediği Fevkani köprü her şeye rağmen yıkılmaya başlandı ancak sökülen bölümlerin altında da hiç çürümemiş çelik konstrüksiyon ve demirler gün ışığına çıktı.

Bu arada köprü imalatında tahmin edilenin çok çok üzerinde demir ve çelik kullanıldığı da anlaşıldı ve bu da akıllara yıkım ihalesinin çok ucuza gitmiş olabileceğini getirdi.

Bazı kamuoyu oluşturan unsurlar bu konunun soruşturulması gerektiğini dile getirmeye başladılar. Bazı Zonguldak platformları da yıkım konusunda ilgili oda ve STK’ları uyarıcı açıklamalar yapmaya başladılar.

Bu konuda ”Zonguldak Hepimizin” isimli platformda şöyle bir uyarı yazısı güdeme düştü:

“FEVKANİ köprü yıkımı başladı ve yıkım alanından canlı yayınlar, videolar, fotoğraflar paylaşılıyor. Bu tespit ve paylaşımlar yakında da yeni oluşacak ve de devam eden hukuki süreçte çok önemli donelerdir. Zonguldak da yaşayan ilgililer yıkım bitene kadar olan süreci arşivlemeli ve demir numunelerini, beton numunelerini temin etmelidir. Sağlam bir köprünün çürük diye yıkılması suçtur. Hatta "ben yıkılmasını estetik olarak istiyorum" dese de suçtur, çünkü keyfiyet vardır. Kamu idaresinin yalanı hiç kabul edilemez. Bu yalan ve uğratılan zararın maddi ve manevi hesabını bir gün hukuk en acımasız şekilde sorar ve soracaktır inanın. Hele bir apartman dairesi parasına tonlarca demirin yıkım firmasına bırakılması Sayıştay raporlarına muhakkak girecektir. Bu konuda en büyük görev bugüne kadar konu hakkında sıfır inisiyatif kullanan başta İnşaat Mühendisleri Odası, STK lar ve Kent Konseyindedir ve yıkım karşısında kamusal rüştünü ispatlamaları için çok uygun bir ortam oluşmuştur hukuk da arkalarındadır.”

Bu şekildeki uyarıların süreceği anlaşılırken köprü yıkımı konusunda daha değişik görüşlerin de gündeme gelmesi bekleniyor. (Haber: Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2023-10-18-at-12.52.59

WhatsApp-Image-2023-10-18-at-12.53.00-(1)WhatsApp-Image-2023-10-18-at-12.53.00

Editör: Murat Barutçu