Şenol Demir, Zonguldak Kömürspor’dan öğrencisi olan Ercüment’i bırakmadı Şenol Demir, Zonguldak Kömürspor’dan öğrencisi olan Ercüment’i bırakmadı

Bartın Haber – Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 43 madencinin davası, ikinci duruşması için bugün Bartın Adliyesinde görülmeye başlandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen grizu patlamasında 41'i olay yerinde, 2'si hastanede olmak üzere 43 madenci hayatını kaybetmişti.

Merakla başladı, yüzlerce antika topladı Merakla başladı, yüzlerce antika topladı

Dakikalarca kalp masajı yaptılar Dakikalarca kalp masajı yaptılar

Dava kapsamında tutuklu sanıklardan Müessese Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu ve Başmühendis Mehmet Tural hakkında "muhtemel kastla öldürme" suçundan 840 yıldan 1050 yıla kadar, "muhtemel kastla yaralama" suçundan da 4 yıl 16 ay ile 12 yıla kadar toplamda 844 yıl 16 aydan 1062'şer yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar hakkında ise "Şuurlu taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları istenildi.

Davanın ikinci duruşması bugün başladı ve patlamadan yaralı kurtulan madenciler ile hayatlarını kaybeden madenci yakınlarının ifadelerine başvurulacak. Tutuklu sanıkların duruşmaları ise devam edecek. İHA

Öldü diye haberi yapılan genç hayata geri tutundu! Öldü diye haberi yapılan genç hayata geri tutundu!

Kapatılan Polente Burnu tekrar açıldı! Kapatılan Polente Burnu tekrar açıldı!

AW941815_02

AW941815_04

AW941815_03

Editör: Virda Şahin