Yeni rektör atanmasına ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı! Yeni rektör atanmasına ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı!

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme süreci başlıyor. Toplantıda, memur sendikası Memur-Sen'in 2024 ve 2025 için talep ettiği yüzde 110'lık zam oranı da değerlendirilecek.
Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme süreci bugün başlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında düzenlenecek olan ilk toplantıda, memur ve emeklilerin zam oranları belirlenecek. Toplantıda, memur sendikası Memur-Sen'in 2024 ve 2025 için talep ettiği yüzde 110'lık zam oranı da değerlendirilecek. 
Toplantıda, Memur-Sen'in talepleri doğrultusunda 2024 yılı için yüzde 70, 2025 yılı için ise tam yüzde 40 zam talep ediliyor. 2024 yılı için talep edilen zam, ilk üç ayda yüzde 10'u refah payı olmak üzere toplamda yüzde 35, ikinci üç ay için yüzde 10, üçüncü üç ay için yüzde 15, dördüncü üç ay için ise yüzde 10 şeklinde planlanmıştır. 2025 yılı için ise iki dönemde talep edilen zam yüzde 10'u refah payı olmak üzere ilk altı ayda yüzde 25, ikinci altı ayda yine yüzde 25 olarak belirlendi.
Bu toplu sözleşme sürecinde ayrıca Memur-Sen'in hükümetten talep ettiği diğer bazı konular da masada değerlendirilecek. Bunlar arasında memura yapılan seyyanen zammın memur emeklisine de uygulanması, gelir vergisinin yüzde 15'te sabit tutulması, aylık 7 bin 500 TL'lik yardım, aylık 7 bin 650 liralık kira desteği ve eş yardımının 2 bin lira olması gibi maddeler bulunuyor. 
Görüşmeler ağustos ayı boyunca devam edecek ve sonuçlar en geç 31 Ağustos'ta kamuoyu ile paylaşılacak. Kamu çalışanları ve emekliler için büyük önem taşıyan bu süreçte, maaş artışları ve sosyal haklar üzerinde belirleyici anlaşmaların yapılması bekleniyor. Haber Merkezi

Merkez Bankası raporuna göre gıda fiyatları artacak mı? Merkez Bankası raporuna göre gıda fiyatları artacak mı?

Jandarma astsubayın ölümüne sebep olan alkollü sürücü tutuklandı! Jandarma astsubayın ölümüne sebep olan alkollü sürücü tutuklandı!

Şampiyonada başarı elde etmişti, ağaca asılı halde bulundu Şampiyonada başarı elde etmişti, ağaca asılı halde bulundu

Kuzenini öldüren gençten korkunç ifade! Kuzenini öldüren gençten korkunç ifade!

Editör: Virda Şahin