TTK işçi alımı kura çekimi canlı yayın! TTK işçi alımı kura çekimi canlı yayın!

Zonguldak Haber – Genel Maden İşçileri Sendikası  (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK kurasında adı çıkan yabancı uyruklu Abdelrahman Abdelattey ile ilgili açıklama yaptı. 
Herkesin aylardır beklediği TTK kura çekimi, bugün Site Spor Salonu’nda yapıldı. Kura çekimleri sırasında herkesin itiraz ettiği ancak ilk olarak Şafak Gazetesi’nin gündeme getirdiği yabancı uyruklu olan ancak daha sonra Türk vatandaşlığına geçen Abdelrahman Abdelattey’in adı da yer aldı. Abdelrahman Abdelattey’in adının kuradan çıkmasının ardından salondan bir anda ‘Yuh’ sesleri yükseldi. Konu ile ilgili GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil değerlendirmelerde bulundu. 

Satıcılar da tükendi Satıcılar da tükendi

Kurada çıkan o isme vatandaşlardan tepki! Kurada çıkan o isme vatandaşlardan tepki!

Yeşil, konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi: 
“Öncelikle Zonguldak'ımıza, TTK’mıza, Bartın'ımıza, Yenice’mize hayırlı olsun. Bu konuşmayı yaparken içimiz buruk bir şekilde yapıyoruz. Ne yazık ki Türk vatandaşlığına geçmiş bir vatandaş kuradan çıktı. Daha önce söylemiştim; hepimizi rahatsız etti diye. Şimdi rahatsızlık, daha da büyüdü burada. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na girmek için başvuran binlerce vatandaşımız şu an gergin ve kızgın. Bunu izlemek zor. Süreç nasıl düzelecek? Hep beraber bakacağız. Türk vatandaşlığına geçtiği için de bu bir hak olabilir. Memlekette yaşayan insanlar işsiz gezerken sadece okumak için gelip vatandaşlığa geçen bir arkadaşımızın kuradan çıkması hepimizi üzdü. Daha önce bunun önlemleri alınması gerekiyordu, söylemiştik. Daha önce de söylemiştim. Özellikle bu bölgede kura çekilecekse doğum yerine bakıp, kütüğüne bakıp, başvuru olması gerekiyordu. Aynı zamanda ikametgâh süresinin en az 6 ay olması gerekiyordu. Bunları söyledik ama anlatamadık. Ne yazık ki buradan da bu vatandaş çıktı. Hayırlı olsun diyelim. Şimdilik takip edeceğiz.” Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Virda Şahin