Zonguldak'ta, 12 takımlı Süper Amatör Ligde mücadele eden Gelikspor’da, Kulüp Başkanı Resul Cesur’dan radikal karar. Takımın direkt şampiyon olma şansını kaybetmesi üzerine 5 futbolcunun kadro dışı kaldığı Gelikspor, normal sezonun ardından 4 takımın katılımıyla oynanacak Play-Off grubuna katılmayacak.

BAŞKAN KARARINDA NET

Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan ve 16’ncı haftada liderliğe kadar yükselen Gelikspor, sonrasında yaşadığı düşüş üzerine normal sezonun bitmesine iki hafta kala 45’er puanla ilk iki sırada yer alan Devrek Belediyespor ile Kilimli Belediyespor’un 7 puan gerisinde kaldı. İyice açılan puan farkı dolayısıyla direkt şampiyon olma şansını yitiren Gelikspor, Bölgesel Amatör Lige (BAL) Yükselme Play-Out finali oynama hakkı kazanacak takımın belli olacağı Play-Off grubunu ise garantiledi.

20'inci haftası geride kalan ligde 38 puanla 4’üncü sırada yer alan mavi-beyazlı takım, 21'inci haftada Gökçebeyspor ve 22'nci haftada aynı zamanda son hafta Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor’la oynayacağı son iki maçı kaybetse dahi, puantaj cetvelinde 2, 3, 4 ve 5’inci sıradaki 4 takımın katılacağı Play-Off’ta oynamaya hak kazandı. Bilindiği üzere Play-Off birincisi takım, tek maç eleme usulü oynayacağı Play-Out final maçını kazandığı takdirde Bölgesel Amatör Lige yükselecek. Bu statü doğrultusunda hala daha Bölgesel Amatör Lige çıkma olasılığı olan Gelikspor, buna rağmen Play-Off’a kesin olarak katılmayacak.

Başkan Resul Cesur’un, bu sezon kötü yönetim sergilediklerini öne sürdüğü hakemleri protesto amaçlı aldığı karar doğrultusunda Gelikspor, Gökçebeyspor ve Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor maçlarını oynayıp 2023-2024 sezonunu tamamlayacak. Ligden bağımsız olduğu için Play-Off’a katılmasa bile Gelikspor’a herhangi bir cezai müeyyide uygulanmayacak.

Zonguldak futbolu, bunun örneğini 2021-2022 sezonunda Çaydeğirmeni Belediyespor’la yaşamıştı. Yönetimin aldığı karar doğrultusunda Play-Off’ta ikinci yarı maçlarına çıkmayan Çaydeğirmeni Belediyespor, bir sonraki 2022-2023 sezonunda lig mücadelesine yine Süper Amatör Lig’de devam etmişti.

SPOR SERVİSİ

Zonguldak Kömürspor-Kırşehir Futbol SK maçını canlı izle Zonguldak Kömürspor-Kırşehir Futbol SK maçını canlı izle

Editör: Hüseyin EKİNCİ