Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Çağlar, müşteki ve sanık avukatları katıldı. Duruşmada, müşteki A.G., sanığın kendisine uygunsuz hareketlerde bulunduğunu öne sürdü.

A.G., "Sanık, gece saatlerinde otele geldi. Eşyalarını taşıtıp odasında kendisine masaj yaptırdı. Odada sanığın uygunsuz hareketlerde bulunduğunu fark ettim. Tehdit etmedi ama konuşmasıyla ima ediyordu. Ben odadan çıktım ve görev yerime döndüm. Durumu komutanlarıma anlattığımda sessiz kalmamam ve şikayetçi olmam yönünde tavsiyeler aldım. Ben de ertesi gün hastane için izin alarak adliyeye geldim ve şikayetçi oldum" dedi.

Sanık Çağlar ise, "Ben doktorun tavsiyesiyle masaj yaptırıyorum. Ben mesaiden geldikten sonra ağrılarım oluyordu o yüzden gece fizik tedavi alamayacağım için askerlerden istiyordum. Önceki savunmalarımı tekrar ederim. Ben üsteğmenlikten bu yana hep kumpaslara maruz kaldım ama bu en mağdur edeniydi. Rütbe yükseldikçe mağduriyet artıyor. Ben sabah çıkarım, gece geç gelirim anahtarı da almam orda kalır. Madem böyle bir durum var neden odaya kamera düzeneği, ses kaydı düzeneği kurulmadı imkanları vardı. Tesisten sorumlu yüzbaşı bunu yapabilirdi. Olmayan bir şeyi kayıt altına alamazsınız. Ben hiçbir erime cinsel saldırı ve istismarda bulunmadım" diye konuştu.

3 aylık evli çift feci kazada öldü; Geriye mutluluk fotoğrafları kaldı 3 aylık evli çift feci kazada öldü; Geriye mutluluk fotoğrafları kaldı

Cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına ve eksik hususların giderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise, bahse konu olan olaya ilişkin tanıkların dinlenmesi için yazı yazılmasına, eksik hususların giderilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Duruşma, sanık ve müşteki avukatlarının iddia ve savunmalarına odaklandı. Sanık Çağlar, masum olduğunu öne sürerek tahliyesini talep etti. Müşteki A.G. ise, sanığın kendisine uygunsuz hareketlerde bulunduğunu tekrarlayarak şikayetinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Duruşma, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek sona erdi.

Duruşma, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Sanık Çağlar'ın, askerlik yaptığı dönemdeki konumunu kullanarak askerleri taciz ettiği iddiaları, büyük tepki çekti.

Duruşmanın ilerleyen aylarda devam etmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı

Dilencilere para vermek artık yasak! Dilencilere para vermek artık yasak!

Düğünde yeğenini öldürdü; İşte cinayetin nedeni... Düğünde yeğenini öldürdü; İşte cinayetin nedeni...

Feci ölüm! Trenin altında kaldı! Feci ölüm! Trenin altında kaldı!

Pazarcı kadın kayboldu! Her yerde aranıyor! Pazarcı kadın kayboldu! Her yerde aranıyor!

İşsiz oğlundan bıktı, bisiklet sürerken öldürdü! İşsiz oğlundan bıktı, bisiklet sürerken öldürdü!

19 Ekim son gün! Üniversitelilerin burs ve kredi başvuruları başladı 19 Ekim son gün! Üniversitelilerin burs ve kredi başvuruları başladı

Resmi Gazete’de yayımlandı! Bu telefonlara dikkat! Resmi Gazete’de yayımlandı! Bu telefonlara dikkat!

Yanlış şerit, bir cana mal oldu! Yanlış şerit, bir cana mal oldu!

Zonguldaklının kaderi belli oluyor! Büyük gün yarın! Zonguldaklının kaderi belli oluyor! Büyük gün yarın!

Antrenör cinsel istismardan tutuklandı Antrenör cinsel istismardan tutuklandı

Arazi anlaşmazlığı kavgası kanlı bitti: 3 kardeş öldü Arazi anlaşmazlığı kavgası kanlı bitti: 3 kardeş öldü

Lisede saplantılı aşık dehşeti! Lisede saplantılı aşık dehşeti!

Aile kavgası! Kız kardeş öldü, enişte yaralandı! Aile kavgası! Kız kardeş öldü, enişte yaralandı!

Hızlı ve hatalı sollama genç kızı hayattan kopardı! Hızlı ve hatalı sollama genç kızı hayattan kopardı!

8 yaşındaki çocuğu vurdular! 8 yaşındaki çocuğu vurdular!

Domuza çarpan araç hurdaya döndü Domuza çarpan araç hurdaya döndü

Editör: Muhammet