İntihara kalkışan gencin kurtarılma anları! İntihara kalkışan gencin kurtarılma anları!

Kastamonu Haber – Kestane ağaçlarına zarar veren gal arısı zararlısına karşı Kastamonu'da yapılan biyoteknik mücadele sürüyor. Kestane ormanlarında bulunan gal arılarına karşı etkili bir yöntem olan sarı yapışkan tuzaklarla yapılan mücadele sonucunda binlerce zararlı yakalandı.

Türkiye'de ilk kez 2014'te görülen gal arısı, kısa sürede kestane ağaçlarının yoğun olduğu alanlara yayılabiliyor. Gal arısı ile mücadelede "Torymus Sinensis" türü böceklerin kullanıldığı biyolojik mücadele yöntemine, sarı renkli yapışkan tuzaklı biyoteknik mücadele de eklenmiş durumda. Kestane ağaçlarına asılan sarı tuzaklar, zararlıları kendine çekerek yakalıyor.

 

Lozan Antlaşmasının 100. Yılı Kutlandı Lozan Antlaşmasının 100. Yılı Kutlandı

Kastamonu'da özellikle sahil bölgelerinde yoğun kestane ağaçlarının bulunduğu alanlara 4 bin yapışkanlı tuzak yerleştirildi. İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından İnebolu ilçesinde kestane ormanlarının yoğun olduğu alanlara bin 320 adet sarı tuzak yerleştirildi. Yerleştirilen bu tuzaklar sayesinde binlerce gal arısı yakalandı.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yapılan mücadele yönteminin olumlu sonuçlar verdiğini belirtti. Sarı tuzaklarla yapılan mücadelenin biyoteknik mücadeleye ek olarak daha hızlı sonuçlar alınmasına yardımcı olduğu ifade edildi.

Otomobille traktör çarpıştı! 1 yaralı! Otomobille traktör çarpıştı! 1 yaralı!

Cide Belediyesi'nin borcu dev afişle duyuruldu, Tam 99 milyon lira Cide Belediyesi'nin borcu dev afişle duyuruldu, Tam 99 milyon lira

Kestane ağaçlarının korunması ve gal arısı zararlısının etkisini azaltmak için yapılan bu tür mücadeleler, doğa ve çevre korumasına yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine teşekkür eden yetkililer, mücadelenin başarılı bir şekilde sürdürülmesi için çalışmaların devam edeceğini belirttiler. İHA

Ağır yaralanan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti! Ağır yaralanan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti!

AW941941_01

AW941941_06

AW941941_05

AW941941_04

AW941941_03

AW941941_02

Editör: Virda Şahin