Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde final gibi haftaya girildi. Ligde oynadığı 21 maçın 20’sini kazanan lider Zonguldakspor Basket 67, kendisini 1 puan geriden takip eden Bodrum Basketbol’la karşılaşacak. 4 Şubat Pazar günü Site Spor Salonu’nda tüm gözlerin üzerinde yoğunlaşacağı karşılaşma, şüphesiz ki Süper Ligi aratmayan bir karşılaşma olacak.

POTANIN ELMASLARI EVİNDE HİÇ KAYBETMEDİ

Zonguldakspor Basket 67, Bodrum Basketbol maçıyla evinde bu sezon 12’nci maçını oynayacak. Potanın Elmasları, her maç ortalama 1500 kişinin izlediği iç saha maçlarında hiç mağlup olmadı. Site Spor Salonu’nda çıktığı 11 maçı da galibiyetle neticelendiren Zonguldak ekibi, 12’nci maçını da kazanıp seriyi devam ettirmek istiyor.

İLK YARININ HESABI KAPANACAK

Ankaraspor Play-Off'ta darmadağın... 1461 Trabzon farklı kazandı: 4-1 Ankaraspor Play-Off'ta darmadağın... 1461 Trabzon farklı kazandı: 4-1

Şampiyonluk mücadelesi verdiği ligde, geride kalan 21 maçın 20’sinden galibiyetle ayrılan Zonguldakspor Basket 67, ilk ve tek yenilgisini ilk yarıda deplasmanda Bodrum Basketbol’dan aldı. 28 Ekim 2023’te Bodrum Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmadan 7 sayı farkla 80-73 mağlup ayrılan Zonguldakspor Basket 67, deplasmandaki bu yenilginin rövanşını alıp bir bakıma ilk yarının hesabını kapatacak.

GALİBİYET HALİNDE AVANTAJ ARTACAK

Zonguldak temsilcisi taraftarının önünde oynayacağı maçı kazandığı takdirde ligdeki 22’nci, seri halde ise üst üstte 15’inci galibiyetini elde edecek. Bununla birlikte puanını 43’e taşıyacak olan Kırmızı-Lacivertliler, rakibiyle aradaki puan farkını 2’ye çıkarıp kalan 8 haftalık bölüme avantajlı bir şekilde girecek.

MAÇA GİRİŞLER ÜCRETSİZ

Bu sezon Zonguldakspor Basket 67’yle birlikte en hareketli ve en kalabalık sezonlarından birini yaşayan Site Spor Salonu, 4 Şubat Pazar günü yine tarihi bir gün yaşayacak. 2000 dolayında seyirci kapasitesine sahip salon, final niteliği taşıyan maçta şüphesiz ki kapalı gişe olacak.

Kulüp Başkanı Kanat Tan, genci yaşlısı, büyüğü küçüğü 7’den 77’ye tüm herkesi maça davet ederken, “Ligin bitmesine henüz 9 hafta var fakat final niteliği taşıyan bir maç oynayacağız. Rakibimiz bizi 1 puan geriden takip eden Bodrum Basketbol. İlk ve tek yenilgimizi aldığımız bir takım. Rövanşı almak istiyoruz. Kazanmamız halinde şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli geçmiş olacağız. Pazar günü taraftarımızı takımımızın yanında görmek istiyorum. Site Spor Salonu kapalı gişe olmalı. Türkiye her zaman ki gibi Zonguldakspor’u konuşmalı. Maça girişlerin ücretsiz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Tüm Zonguldak'ı yanımızda görmek istiyorum” dedi.

SPOR SERVİSİ

KR

Editör: Hüseyin EKİNCİ