Fahiş fiyatlarla mücadele için yeni bir taslak çalışması başlatıldı ve hükümet, fahiş fiyat uygulamalarına katlamalı cezalar getirmeyi planlıyor. AK Parti hukukçuları, mevcut cezaların yeterince caydırıcı olmadığını belirterek yeni düzenlemeler için çalışmalara başladılar. Bu kapsamda Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun'da yapılacak değişikliklerle, haksız fiyat uygulamaları için tüm cezalar yeniden belirlenecek.

Cezaların her yıl enflasyon veya yeniden değerleme oranında artırılması da tartışma konusu. AK Parti'nin hukukçuları ve Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat cezalarının düşük kalmasının fırsatçıları cesaretlendirdiğini düşünerek yeni bir taslak çalışması başlattı. Mevcut idari para cezasının 350 bin lira olduğu hatırlatılarak, bu cezanın katlamalı bir şekilde artırılacağı vurgulandı.

Hukukçular, bu cezanın ilk olarak deprem bölgesindeki inşaat malzemeleri için uygulandığını belirtti ve benzer bir sistemin tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacağını ifade etti. Yapılacak düzenleme ile cezaların caydırıcı hale getirilmesi hedefleniyor ve fırsatçılara meydanın bırakılmaması planlanıyor.

Ürünlerin çıkış fiyatı ile satış fiyatları arasındaki makasın açık olduğu belirtilerek, sadece zincir marketlerde değil her alanda cezaların artırılacağı vurgulandı. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun daha yüksek cezalar kesmesi ve daha caydırıcı bir ceza sistemi kurulması öngörülüyor. Haber Merkezi

TCMB, faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu! Sıkı para politikasına devam! TCMB, faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu! Sıkı para politikasına devam!

Kaynak: Haber Merkezi