Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, "Hayalimiz Gerçek Olsun Kdz. Ereğli İl Olsun" sloganıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Karadeniz Ereğli Ticaret Odası Başkanı Arslan Keleş, toplantıda yaptığı konuşmada, Ereğli'nin il olmasının ilçeye birçok katkı sağlayacağını söyledi. Keleş, Ereğli'nin Ankara ve İstanbul'a yakınlığı, ulaşım ve liman altyapısı, demir-çelik, madencilik, tersanecilik alanındaki gelişmişliği ile büyük bir ekonomiye sahip olduğunu belirtti. Keleş, ayrıca Ereğli'nin yüksek eğitim seviyesi, yetişmiş iş gücü, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile cazibe merkezi olduğunu ve büyümeye de elverişli bir ilçe olduğunu vurguladı.

Keleş, Ereğli'nin il olmasıyla birlikte ilçede Valilik kurulacağını, kamu personeli sayısının artacağını, bürokrasinin azalacağını, Özel İdare imkânlarının artacağını ve ilçenin kırsal bölgesinde bulunan turistik, tarımsal ve diğer değerlerinin daha kolay değerlendirilebileceğini söyledi.

AW940004_03

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, Ereğli'nin il olması gerektiğini belirterek, "Karadeniz Ereğli, Zonguldak'ın en büyük ilçesidir. Ereğli, Zonguldak'a göre çok daha fazla vergi ödemektedir. Ancak Ereğli, Zonguldak'tan yeterince yatırım almamaktadır. Ereğli'nin il olması, ilçeye daha fazla yatırım ve hizmet gelmesini sağlayacaktır" dedi.

Zonguldak'ta taksi durağında dehşet! Zonguldak'ta taksi durağında dehşet!

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de, Ereğli'nin il olması için Alaplı'nın her türlü desteği vereceğini söyledi. Tekin, "Alaplı ve Ereğli, iki kardeş ilçedir. Ereğli'nin il olması, Alaplı'nın da gelişmesini sağlayacaktır" dedi.

Toplantı, Ereğli'nin il olması için imza kampanyası başlatılmasıyla sona erdi. (İHA)

AW940004_02

Editör: Murat Barutçu