İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gülay bugün yapılan bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamada; “Bu seçimde tekrar Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak görmekten, ülke yöneticisi olarak, siyasi parti olarak tabi ki bizler de memnuniyet duyuyoruz” sözleri Millet İttifakı üyeleri partililer tarafından eleştiri aldı. Akabinde yaptığı yeni açıklamasında sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti.

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, İYİ Parti olarak var güçleriyle Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sahada sonuna kadar desteklediklerini dile getirerek Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a tebrik amaçlı açıklama yaptığını ve bu açıklamanın çarpıtıldığını söyledi.

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay şunları söyledi:

“Aslında şunu demek istedim sonuçta biz 14 ve 28 Mayıs’ta millet ittifak olarak cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na beraber bir ittifak içerisindeydik. İyi Parti olarak sayın genel başkanımızın da duruşları ile beraber biz de şehrimizde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğimizi her zaman sahada gösterdik. Seçimi kazanan taraf sonuçta cumhurbaşkanı oluyor. Sonuçta cumhurbaşkanımız şu anda Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğundan saygıdan dolayı kendisini tebrik etme amacıyla bunları ifade etmiş olduk. Bunlar farklı bir şekilde çarpıtıldı kamuoyuna şunu beyan etmek istiyorum biz kesinlikle ve kesinlikle iyi Parti olarak Cumhuriyet halk Partisi’nin genel başkanı millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu genel başkanımızın talimatlarıyla var gücümüzle desteğimizi sağladık” dedi.

İyi parti olağanüstü kongreye gidiyor! İyi parti olağanüstü kongreye gidiyor!

Haberle birlikte yayınladığımız videoda ise Sayın Erdal Gülay’ın bayramlaşma konuşmasındaki çarpıtıldığını iddia ettiği giriş kısmını orijinal haliyle yayınlıyoruz. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

İYİ Parti’den şok açıklama: “Erdoğan’dan memnunuz” İYİ Parti’den şok açıklama: “Erdoğan’dan memnunuz”

Editör: Murat Barutçu