2. Lig Beyaz grupta Zonguldak Kömürspor ile Yeni Mersin İdmanyurdu, tam 26 yıl aradan sonra birbirine rakip olacak. En son Zonguldakspor ve Mersin İdmanyurdu isimleriyle 1997 yılında karşılaşan iki şehir takımı, isim değişikliği yaşayıp farklı profesyonel futbol liglerinde mücadele ettikleri uzun aradan sonra 8 Ekim Pazar günü Zonguldak Kömürspor ve Yeni Mersin İdmanyurdu isimleriyle karşı karşıya gelecek.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın ev sahipliğinde oynanacak karşılaşma öncesi Zonguldak Kömürspor 2 puanla 17’nci sırada, Yeni Mersin İdmanyurdu ise yenilgisiz 12 puanla 5’inci basamakta yer alıyor.

Üzülmez mi, Perşembe mi... Süper Amatör Lige çıkacak 3’üncü takım kim olacak? Üzülmez mi, Perşembe mi... Süper Amatör Lige çıkacak 3’üncü takım kim olacak?

Zonguldak Kömürspor ile Yeni Mersin İdmanyurdu, Zonguldakspor ve Mersin İdmanyurdu isimleriyle en son 1996-1997 sezonunda yine 2. Ligde birbirine rakip olmuştu. 10 takımlı klasman grubunu oluşturan Zonguldak ile Mersin, 2 Şubat 1997’de Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı, 5 Nisan 1997’de ise Zonguldak Şehir Stadı’nda karşı karşıya gelmişti. Namık Hut ve Serdar Çakır’ın düdük çaldığı her iki maçı da 2-0’lık skorla Mersin temsilcisi kazandı.

Zonguldakspor’un o dönemki kadrosu, çok önemli futbolculardan oluşuyordu. Kırmızı-Lacivertli temsilcimizin kadrosunda, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta forma giyip yurt dışında ülkemizi temsil eden A Milli takımın eski futbolcusu Tümer Metin başta olmak üzere Serkan Arslanpınar, Murat Küçük, Hasan Şenol, Şenol Demir, Taner Ertaş, Ergin Döner, Hamit Yüksel, Erkan Aydın, Recep Tüzün, Murat Bölükbaşı, Doğan Osmanlı, Abdulkadir Çotala, Adnan Demirdöven, Serkan Özel, Hakan Alkan, Ensar Acar ve Aykut Okan gibi isimler yer alıyordu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ