Zonguldak Haber – Zonguldak’ta kent merkezindeki bazı iş yerleri ile pazaryerinde satılan köy yumurtası ya da gezen tavuk yumurtası şimdilik 4 buçuk lirada satılıyor. Normal çiftlik yumurtası bile alırken zorlanan vatandaş ise bu duruma şaşıyor ve yumurtanın bu kadar yükselmesinin suçunu enflasyonda ve suni fiyat artışlarında arıyor.

Meclisin gündemi fahiş fiyat Meclisin gündemi fahiş fiyat

Bu arada köy yumurtası satıcıları ise 4 buçuk liralık yumurta fiyatının ise “şimdilik” olduğun müşteriye söylüyorlar, çünkü köylü üretim zorluğunu bahane göstererek sürekli zam yapıyormuş. Satıcılar yumurta fiyatlarının bugün yarın 5 liraya yükselmesini beklediklerini belirtiyorlar.

Enflasyon, suni fiyat artışları, haksız kazançlar, aşırı kar hırsı derken zamlanan yumurtadan bunu yumurtlayan tavuğun haberi yok. O sadece yumurtluyor. Bu nedenle tavuğun suçu da yok. Suç bu ülkenin ekonomisini bu hale getiren, üretici ve yetiştiriciyi zora sokan çokbilmiş hükümet yetkililerinde, hükümetin ekonomistlerinde, tarım ve hayvancılık politikasından haberleri bile olmayan bakanlarında. (Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2023-10-05-at-15.05.56

Editör: Virda Şahin