Ailesiyle tatile gelmişti, trafik kazasında öldü! Ailesiyle tatile gelmişti, trafik kazasında öldü!

Emekli maaşlarına yapılan zammın ardından promosyon için bankalara koşan emekliler, icra şoku ile karşı karşıya kaldılar. İcra takibinde olan emeklilere promosyon yatırılmama konusunda savunma istendi. 
Emekli maaşlarına yapılan zammın ardından bankalar yeniden promosyon yarışına girdi. Emekliler şimdi maaşlarını alacakları bankayı seçmek için banka banka geziyorlar. Ancak icra takibindeki emekliler hiçbir bankadan promosyon alamıyorlar. Bu konu tartışmalara yol açtı ve Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) taşındı. Bankalar, icra takibindeki emeklilere promosyon verilmemesi konusunda görüşlerini bildirdiler. KDK ise Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) çağrı yaparak durumu incelemelerini istedi.
Emekliler, "Hangi bankanın promosyonu daha iyi?" sorusuyla bir kez daha bankaları araştırıp incelemeye başladılar. Ancak icra takibindeki emekliler ile bankalar arasındaki promosyon krizi nedeniyle KDK'ya şikayetler yağmaya başladı.
Maaşını 3 yıl boyunca aynı bankadan alma sözü veren emeklilere promosyon veriliyor. Bu durumda, isteyen emekli fark ödeyerek bankasını değiştirebiliyor.
İcra takibinde olması nedeniyle bankadan promosyon alamayan emeklilerin mağduriyeti her geçen gün artıyor. ATV'de yer alan haberde belirtildiğine göre; KDK, bu konuda yapılan şikayetleri değerlendirdi ve icra takibindeki emekliye promosyon verilmemesi konusunda bankalardan savunma istedi. Pek çok banka, icra takibindeki emekliye promosyon yatırılmamasının kanuna aykırı bir yönü bulunmadığını savundu.
KDK'nın nihai kararında, sosyal devlet ilkesi açısından tüm emeklilere promosyon verilmesi gerektiği vurgulandı. Bu sebeple SGK'ya, bankalarla yapılacak yeni protokolde yeni düzenlemelerin yapılması tavsiyesinde bulunuldu. Haber Merkezi

Ereğli'de kaçak tütün operasyonu! Ereğli'de kaçak tütün operasyonu!

Sahil yolunda trafik kazası! Sahil yolunda trafik kazası!

19 yaşında kendi atölyesini açtı! 19 yaşında kendi atölyesini açtı!

Emeklilere bir darbe daha! Banka kapıları kapandı! Emeklilere bir darbe daha! Banka kapıları kapandı!

Zonguldaklı fırıncılar eyleme gidiyor! Bakkal ve marketlerde ekmek olmayacak! Zonguldaklı fırıncılar eyleme gidiyor! Bakkal ve marketlerde ekmek olmayacak!

Selim Alan: Otoparklar boş! Selim Alan: Otoparklar boş!

Ev sahibi kiracı kavgasında kan aktı; Kiracısını çocuklarının önünde öldürdü Ev sahibi kiracı kavgasında kan aktı; Kiracısını çocuklarının önünde öldürdü

Valilik uyardı:  Bu plajlara dikkat! Valilik uyardı: Bu plajlara dikkat!

Gözü dönmüş genç kız arkadaşını sırtından bıçakladı Gözü dönmüş genç kız arkadaşını sırtından bıçakladı

Ayıyı parçalayıp çöpe attılar Ayıyı parçalayıp çöpe attılar

Ailesiyle tatile gelmişti, trafik kazasında öldü! Ailesiyle tatile gelmişti, trafik kazasında öldü!

Editör: Virda Şahin