Zonguldak Milletvekili Deviz Yavuzyılmaz, Bartın'ın Amasra ilçesinde 14 Ekim 2022’de Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında gerçekleşen ve yeraltındaki 110 işçiden 43’ünün ölmesiyle sonuçlanan facia ile ilgili yeni bir belgeyi kamuoyuyla paylaştı.

Deniz Yavuzyılmaz, yaşanan facianın belgesini, “Amasra maden faciasında 43 madencimizin göz göre göre nasıl hayatını kaybettiğinin belgesine ulaştık. İşte, ocaktaki havalandırmanın yetersiz olduğunu gösteren belge!” sözleriyle duyurdu.

Öte yandan, belgenin içeriğinde, “Müessesemiz ocak havalandırması +40 kotu baca ağzındaki aspiratör tesisi ile sağlanmaktadır. Kurulu bulunan joy marka yaklaşık 50 yıllık 400 Kw 11000 m3/ dk kapasiteli bir aspiratör bulunmaktadır. Aspiratörün kapasitesi yüksek olmasına karşın 3600 m3/ dk kapasite üstünde kullanılamamaktadır. Ayrıca ocağımız gittikçe derinleşmekte ve ocak açıklığımız gittikçe artmaktadır. Ocak derinliğinin -500 kotlarına kadar inmesi planlanmaktadır. Mevcut ocak açıklığının da 30000 m ye kadar çıkması planlanmaktadır.

Kurulu sistemin kapasitesi mevcut ocak açıklığını bile karşılayamadığından ilerde planlanan üretimler de düşünüldüğünde aspiratörün ortalama 2000 (Pa) çalışacak deviri ayarlana bilen 2x 5000 m / dk lik yeni bir aspiratörle değiştirilmesi gerekmektedir. Gereğini arz ederim.” İfadelerine yer verildi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-10-03-at-12.11.59WhatsApp-Image-2023-10-03-at-12.19.44

İş makinaları geldi bu gece kapanıyor İş makinaları geldi bu gece kapanıyor

Küçük Mihra’ya doğum günü sürprizi Küçük Mihra’ya doğum günü sürprizi

Vanspor Başkanına açık çağrı: “O yürek varsa sende…” Vanspor Başkanına açık çağrı: “O yürek varsa sende…”

Zonguldak duman altı! Vatandaş isyan etti! Zonguldak duman altı! Vatandaş isyan etti!

Düzce pazarında Zonguldak rüzgârı! Kendine hayran bıraktı! Düzce pazarında Zonguldak rüzgârı! Kendine hayran bıraktı!

Asma'da silahlar konuştu! Asma'da silahlar konuştu!

Öğrenciler okul yolunda mahsur kaldı Öğrenciler okul yolunda mahsur kaldı

Editör: Murat Barutçu