CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Zonguldak mitingi sırasında, “Tahsin Başkan'a baktım... Öyle güneyden falan değil. Kuzey'in bir evladı. Öyle çok aşağılardan olanlar burada işte ne yapıyorlar? 5 senedir gördünüz. Trabzonlunun CHP'lisi çok makbul.” sözlerine tepkiler sürüyor. Çok sayıda siyasiden ve kamuoyundan tepki alan konuşma ile ilgili AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’dan bir eleştiri daha geldi.

“ÖZEL’E YANITIMIZI 31 MART 2024 GÜNÜ SANDIKTA VERECEĞİZ”

Gazipaşa Derneği'ne ziyaret! Gazipaşa Derneği'ne ziyaret!

Çağlayan daha önce yaptığı açıklamada, Özgür Özel’i “CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, Kuzeyli, Güneyli, aşağıdan, yukarıdan gibi ifadelerle kentimizi tehlikeli bir yola sokmaya çalıştı. Zonguldak, kuzeye, güneye, aşağıya, yukarıya, doğuya, batıya enerjisiyle hayat vermiş bir şehirdir. Memleketi ne olursa olsun, tüm hemşerilerimizde kardeşçe yaşamaya devam ediyoruz. Hangi partiye gönül verirse versin, kardeşçe, bir arada yaşamaya devam edeceğiz. Trabzon kökenli bir ailenin evladı olarak, Trabzonlunun CHP’lisi makbuldür ifadelerini asla kabul etmiyoruz. CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in sözlerini, Trabzonlu olup da CHP’li olmayan İyi Partili, MHP’li, Ak Partili veya diğer partililere yapılmış bir hakaret olarak görüyoruz. Bizler Zonguldak’ta şimdiye kadar kardeşçe yaşadık! Bundan sonra da kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Zonguldaklılar olarak, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yanıtımızı 31 Mart 2024 günü sandıkta vereceğiz.” sözleriyle eleştirmişti.

“BÖLÜNMEYECEK, BÜTÜNLEŞECEĞİZ”

Çağlayan ayrıca, sosyal medya hesabı X’ten Özgür Özel’in eleştiri alan videosunu paylaşarak, “Siz ne derseniz deyin biz yine, yeniden Hep birlikte Zonguldak diyeceğiz. Önce Memleket, önce Zonguldak demeye devam edeceğiz. Bölünmeyecek, bütünleşeceğiz. Hizmette yarım kalmayacak, tamamlanacağız.” dedi.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA