Bartın Belediyesi İtfaiye ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Afet Müdahale Planı kapsamında Orduyeri Mahallesi Çağlayan mevkiinde sel senaryosu düzenlenerek gerçekleştirilen tatbikata katıldı.

Önümüzde kış sezonunda yaşanabilecek olumsuz olaylara hazırlıksız yakalanmamak için birçok kurumun katılımıyla yapılan sel tatbikatında 8 itfaiye personeli, iki itfaiye aracı ve bir Zodyak bot ile hazır bulundu. Senaryo gereği kuvvetli sağanak yağış sonucunda, Bartın Çayı’nın taşmasıyla oluşan selde yaralanan kişiler itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kurtarıldı. Tatbikatı Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ile birlikte yakından takip eden Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, emek veren herkese teşekkür etti. Başkan Fırıncıoğlu; “İtfaiye ekiplerimiz, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Afet Müdahale Planı kapsamında Orduyeri Mahallesi Çağlayan mevkiinde sel senaryosu düzenlenerek gerçekleştirilen tatbikata katıldı. Önümüzde kış sezonunda yaşanabilecek olumsuz olaylara hazırlıksız yakalanmamak için birçok kurumun katılımıyla yapılan sel tatbikatında 8 personel, iki itfaiye aracı ve bir Zodyak bot ile hazır bulunduk. Senaryo gereği kuvvetli sağanak yağış sonucunda, Bartın Çayı’nın taşmasıyla oluşan selde yaralanan kişiler itfaiye ekiplerimizin yoğun çalışmasıyla kurtarıldı. İtfaiye Müdürlüğümüz ekipman ve teçhizat anlamında bölgemizde önemli bir yere sahip. İlimizde yaşanabilecek afet durumlarında görev aldıkları gibi ihtiyaç halinde il dışına itfaiye erlerimizi ekipmanlarla gönderebiliyoruz. Sürekli eğitim halindeler. Hem teorik hem taktik hem de pratik açıdan sürekli itfaiyecilerimiz 7gün, 24 saat görev bilinciyle çalışıyorlar. Bu tatbikatta da herhangi bir olumsuzlukta göreve hazır olduklarını gösterdiler. Büyük önem taşıyan bu tatbikatın düzenlenmesinde emek ve katkıları olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi. (Haber merkezi)

WhatsApp-Image-2023-10-13-at-12.03.10

WhatsApp-Image-2023-10-13-at-12.03.09

Büyük gün geldi! Listeler Şafak’ta yer alacak! Büyük gün geldi! Listeler Şafak’ta yer alacak!

Zonguldak’ın ayıbı, Türkiye’yi utandırdı! Zonguldak’ın ayıbı, Türkiye’yi utandırdı!

Öğrencilerden yardım çağrısı! Öğrencilerden yardım çağrısı!

Zonguldak böyle ahlaksızlık görmedi! Muhtar engelli kıza tecavüz etti! Zonguldak böyle ahlaksızlık görmedi! Muhtar engelli kıza tecavüz etti!

Zonguldak'tan yeni bir star mı doğuyor? Ünlü ses eğitmeni onun için geldi... Zonguldak'tan yeni bir star mı doğuyor? Ünlü ses eğitmeni onun için geldi...

Kentsel hareketlilik sürecinde yapılan çalışmalar anlatıldı Kentsel hareketlilik sürecinde yapılan çalışmalar anlatıldı

Pazarcı kadın kayboldu! Her yerde aranıyor! Pazarcı kadın kayboldu! Her yerde aranıyor!

İşsiz oğlundan bıktı, bisiklet sürerken öldürdü! İşsiz oğlundan bıktı, bisiklet sürerken öldürdü!

Editör: Murat Barutçu