Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da

Ekonomistlerin sık sık dile getirdiği suni enflasyon kavramı Zonguldak kent merkezinde pervasızca sergileniyor, bu da vatandaşın cebini yakıyor, geçim zorluğu yaşatıyor.

Örneğin çeşitli işyerlerinde satılan cep telefonu kılıfları. Bundan iki ay öncesine kadar adedi 10 liradan işlem gören bir adet kılıf son günlerde 30 liradan 60 liraya kadar çeşitli fiyatlardan vitrinleri süslüyor.

Örneğin aynı sokak üstünde cep telefonu satıcılığı yapan iki ayrı işyerinde aynı marka telefon kılıfı biri 30 liradan biri ise 60 liradan vatandaşa satılıyor.

Bu durum da vatandaşı isyan ettiriyor ve “anladık serbest rekabet var ama bu kadar da serbesti, piyasanın adını kazık piyasasına dönüştürüyor” yorumları yapmasına neden oluyor.

Suni enflasyonun gündeme gelmesinin ana nedenlerinden biri olan keyfi fiyat uygulamaları da ülke ekonomisine ve halkın satın alım gücüne zarar veriyor. (Sermet Aksu)

İkinci acı reçete yolda İkinci acı reçete yolda

WhatsApp-Image-2023-07-08-at-15.12.27

Karaelmas’ta çocuk kaçırma! Karaelmas’ta çocuk kaçırma!

Şenol Şanal’dan kinayeli paylaşım: Pulat, Alanı' disipline sevk etmeli! Şenol Şanal’dan kinayeli paylaşım: Pulat, Alanı' disipline sevk etmeli!

Polislere saldırdılar! Polislere saldırdılar!

Editör: Murat Barutçu