Son yapılan düzenlemeler çerçevesinde ülke genelinde bazı fakülte ve akademik bölümlerin isimleri değişti. Dünyada uygulanan bilimsel sistemlerin tersine ülkemizde başlatılan bu uygulamaya ise bilim insanlarından tepki geldi.

Zonguldak bir kez daha Filistin için ayaklandı Zonguldak bir kez daha Filistin için ayaklandı

Zonguldak BEÜ’den Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu da tepki gösterenlerden biri. Sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda bu konuda görüşünü şöyle dile getirdi:

“Geomatik Mühendisliği bölümlerinin adı resen Harita Mühendisliği olarak değiştirildi. Hayırlı olsun. Benim anlamadığım Harita Mühendisliği isminde ısrar eden arkadaşlar dünyada harita mühendisliği diye bir alan olmadığından kendi web sayfalarında "Geomatics Engineering" ismini kullanıyorlar. Bu nasıl bir çelişki anlamak zor. Ayrıca Harita Mühendisliği ismi ile bakalım Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemi gibi alanlara nasıl sahip çıkacağız bakalım görelim. Mesleğin vizyonunu çökerttiniz daralttınız yani helal olsun size.”

Prof. Kutoğlu bir başka sosyal medya paylaşımında da “Biz uzay diyoruz, iklim, afet yönetimi, akıllı şehir, akıllı tarım diyoruz, vatandaşlar illa biz harita kadastrocuyuz diyorlar. Tamam saygımız var siz harita-kadastrocu olun biz de Geomatik Mühendisi. Bize ne karışıyorsunuz kardeşim. Gidin işinize bakın.” Diyerek tepkisini sürdürdü. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu