Milli Savunma Bakanlığı “Askeralma Yönetmeliği”nde değişikliğe gitti. Yapılan değişikliğe ilişkin "Askeralma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan düzenlemeye göre, başvuru yapıp kurada hak kazananların hakkından vazgeçtiğinde tekrar bedelli askerlik için başvuramayacak.

Milli Savunma Bakanlığı, "Askeralma Yönetmeliği"nde değişiklik yaparak bedelli askerlik sürecindeki bazı kuralları düzenledi. Yapılan değişiklikler şu şekilde:

Askerlik çağına gelmiş yükümlüler, fiili askerlik hizmetine başlamamış ve askerliği elverişli olduğu raporlanmışsa, daha önce kura veya sınıflandırma işlemine katılmamış olmak şartıyla bedelli askerlik için başvuruda bulunabilirler. Bu başvuru sonucunda bedeli peşin ödeyenler bedelli askerlik hakkından yararlanabilirler.

Başvuranlar arasından kura veya sınıflandırma sonucunda bedelli askerlik hakkı elde edenler, bu haktan vazgeçtiklerinde tekrar bedelli askerlik için başvuramayacaklar.

Askerî öğrenci, muvazzaf/sözleşmeli subay/astsubay, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş/er gibi askeri personel ve adaylar, bedelli askerlikten yararlanabilirler. Bedelli askerlikten yararlandırılacak yükümlü sayısı Genelkurmay Başkanlığı ile koordinasyon içinde belirlenecektir.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun hapsi istendi! Kemal Kılıçdaroğlu’nun hapsi istendi!

Bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edenler, temel askerlik hizmetine çağrıldıkları tarihe kadar askerlik şubesine başvurarak bedelli askerlikten vazgeçebilecekler.

Bedelli askerlik hizmeti kapsamında sınıflandırılan ancak sevke tabi olanlardan, sevk belgesini almayanlar veya alıp birliklerine katılmayanlar, temel askerlik eğitimine katılmalarına rağmen firar veya hava değişimi/izin tecavüzü suçlarını işleyenler, hak sahibi olmadığı halde bedelli askerlik hizmetinden yararlandığı tespit edilenler bedelli askerlikten çıkarılacak. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu