Bartın’da sokakta göbek atan köçekler engelleniyor Bartın’da sokakta göbek atan köçekler engelleniyor

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Genel Maden-İş Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar'ı ziyaret etti.

Bartın yerel basınında çıkan haberlere göre Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınan 400 Bartınlı madenciden 290'ının Zonguldak'a gönderilmesine karşı ortak tepki gösterilmesi görüşmenin ana gündem konusu oldu. Görüşmenin ardından Amasra ve Bartın için olumsuz sonuçlar doğurabilecek bu kararın geri alınması için takipçisi olunması mutabakatı sağlandı.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Genel Maden-İş Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar'ı ziyaret ederek, Bartınlı madencilerin Zonguldak'a gönderilmesine karşı ortak bir tepki oluşturmak amacıyla bir araya geldi.

Cadde ortasında, kalp krizinden öldü! Cadde ortasında, kalp krizinden öldü!

Toplantının ana gündem maddesi, Bartınlı madencilerin çoğunluğunun Zonguldak'a transfer edilmesine karşı ortak bir duruş sergilenmesiydi. Kararın, Bartın ve Amasra için olumsuz etkiler doğurabileceği düşüncesiyle, yerel yönetimler bu konuda işbirliği yapma kararı aldılar.

Görüşme sonucunda Amasra ve Bartın belediye başkanları, söz konusu kararın geri alınması için ortak bir çaba harcanması konusunda anlaşmaya vardılar. Kararın takipçisi olunması ve gerekli adımların atılması için işbirliği içinde hareket edilmesi kararlaştırıldı. (Haber merkezi)

Editör: Virda Şahin