Denizlerde 1 Eylül'de başlayacak av sezonuna sayılı günler kalırken, balıkçılar da hazırlıklara başladı. 'Vira bismillah' demek için ağlarını ve teknelerini tamir eden balıkçılar, kopan ve yıpranan yerleri örüp, sağlamlaştırıyor.

Toz taşınımı arıları strese soktu! Toz taşınımı arıları strese soktu!

Sezonda vakit kaybetmek istemeyen balıkçılar, hazırlıklarını tamamlamak için yoğun çaba sarf ediyor. Balıkçılar 'vira bismillah' demek için 1 Eylül'de başlayacak balık avı sezonu öncesi ağlarını ve teknelerini tamir etmeye başladı.

Ancak balık avı yasağının sona ermesine az bir gün kala balıkçı tezgahlarında amatör balıkçıların yakalayıp getirdiği balıklar da yer almıyor, çünkü bunlar da balık avlayamıyorlar.

Bu gelişmeler balıkçı esnafını endişelendirirken vatandaş da yetkililerin bu sezon yasa dışı balıkların avlanıp satılmaması konusunda dikkat etmelerini istiyor.

“Geçtiğimiz balık sezonunda küçük boyda istavrit, hamsi, mezgit, çinekop yakalanıp satıldı. Bu tür avlanmalar önlenmeli. Balıkçılar bıraksınlar bu balıklar büyüsün. Zaten bazı balıkların avlanmasının yasaklanması gerekiyor. Daha balık büyümeden ağ atıp çekiyorlar, insanın içi sızılıyor, çocuklarımız balık neslini tanımadan büyüyecekler. Hatta Karadeniz’de balık avı yasağının en az iki yıl olması gerekir. Yoksa balık nesli kuruyacak” şekelinde görüş belirten vatandaşlar tezgâhlarda minik balıklar görmek istemediklerini vurguladılar.

(Virda Şahin- Sermet Aksu)

Editör: Virda Şahin