İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleşen "Kahramanlar Operasyonu"nun büyük başarısını duyurdu. Yerlikaya, operasyon sonucunda 2554 firarinin yakalandığını açıkladı.

Fren pedalı yerine gaz pedalına basınca kahvehaneye girdi; 1'i ağır 5 yaralı Fren pedalı yerine gaz pedalına basınca kahvehaneye girdi; 1'i ağır 5 yaralı

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımına göre, yakalanan firarilerden 12'si 10 yıldan daha uzun süredir aranıyordu, 91'i 5 ile 10 yıl arasında, ve 2451'i ise 0 ile 5 yıl arasında aranıyordu. Operasyonlar, ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilirken, bu firarilerin toplumun huzurunu bozan suçlardan arandığı belirtildi.

İçişleri Bakanı, operasyonun başarısını ve emeği geçen polis ve jandarma birimlerini tebrik ederek, "Firari suçluların sokaklarımızda gezmesine izin vermeyeceğiz. Yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya’nın paylaşımı şu şekilde:

“KAHRAMANLAR OPERASYONLARI” KAPSAMINDA TÜM TÜRKİYE’DE YAPILAN OPERASYONLARDA ARAMA KAYDI BULUNAN 2554 FİRARİ YAKALANDI.

Yakalanan şahıslardan: 12’sinin 10 yıldan daha uzun zamandır arandığı, 91’inin 5 ile 10 yıl arasında arandığı, 2451’inin ise 0 ile 5 yıl arasında arandığı tespit edildi.

Operasyonları düzenleyen polislerimizi ve Jandarmamızı tebrik ediyorum

Firari suçluların sokaklarımızda gezmesine izin vermeyeceğiz. Yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız.” /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu