Ferat Özyurt, Perşembe beldesinde hem muhabirlik hem de genel yayın yönetmenliği gibi önemli pozisyonlarda görev aldı. Aynı zamanda internet haber sitelerinde de yöneticilik yaptı.

Çaycuma ilçesinin Hacıkadı Köyü doğumlu olan Ferat Özyurt, maden bölümünde okudu ve TTK'da çalıştıktan sonra bir süre ticaretle uğraştı. Gazetecilik alanında da birçok konuyu haberleştirip kamuoyuyla paylaşan Özyurt, uzun bir süre bu mesleği sürdürdü ve ardından gazeteciliği bıraktı.

Çaycuma'da kesikbaş cinayetinde tutuksuz sanıklar hakim karşısında Çaycuma'da kesikbaş cinayetinde tutuksuz sanıklar hakim karşısında

Gazetecilik kariyeri boyunca biriktirdiği anılarını kitaba döken Ferat Özyurt, "Yaşanmış Hikayeler" başlıklı ilk kitabını okuyucularla buluşturdu. Kitap, okuyuculardan ve takipçilerinden büyük ilgi gördü.

"Yaşanmış Hikayeler" kitabında, çeşitli konuları ele alan hikayeler yer alıyor. Özyurt, bu hikayeleri hikayeleştirerek okuyucularına yaşanmışlık duygusunu aktarıyor.

Kitap yazarı Ferat Özyurt, kitabını eline almasının ardından ilk ziyaretini Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Çaycuma Temsilciliği'ne gerçekleştirdi. Burada ZGC Çaycuma Temsilcisi ve Çaycuma Star Haber İmtiyaz Sahibi Davut Uyar ve Çaycuma Star Haber Sorumlu Yazı işleri Müdürü Anıl Taşkıran'ı ziyaret eden Özyurt, kitabını imzalayarak takdim etti. Uyar, Ferat Özyurt'a çıktığı yolda başarılar dileyerek kendisini kutladı ve her zaman destek vereceklerinin altını çizdi.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğrafla ölümsüzleştirildi.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA