Yarı profesyonel lig olarak 2010 yılından bu yana uygulanan Bölgesel Amatör Ligde 13’üncü sezon sona erdi. 14 gruptan oluşan ligde dün tamamlanan grup aşaması neticesinde birinci olan takımlar, 3. Lige yükselecek 9 takımın belli olacağı Play-Off’a kaldı.

Play-Off’ta, 1’inci gruptan Mardin 1969 Spor, 3’üncü gruptan Trabzon Sebat Gençlikspor, 4’üncü gruptan Tokat Belediyesi Plevnespor, 5’inci gruptan Karabük İdmanyurdu, 6’ncı gruptan Sincan Belediyespor ya da Talasgücü Belediyespor, 8’inci gruptan Eskişehir Anadolu Üniversitesi, 9’uncu gruptan Viven Bornova Futbol Kulübü, 10’uncu gruptan Aliağa Futbol AŞ, 11’inci gruptan Küçükçekmece Sinop Spor, 12’nci gruptan Sultanbeyli Belediyespor, 13’üncü gruptan Silivrispor ve 14’üncü gruptan İnegöl Kafkas Gençlikspor mücadele edecek.

6’ncı grupta sezonu 60’ar puanla ilk iki sırada tamamlayan Sincan Belediyespor ile Talasgücü Belediyespor, ikili averajın da aynı olması sebebiyle eleme maçı oynayacak. 19 Nisan Çarşamba günü Aksaray Dağılgan Stadı’nda saat 15.00’te oynanacak maçı kazanan takım, adını Play-Off’a yazdıracak.

Şubat ayında meydana gelen deprem felaketinden olumsuz etkilenen illerin yer aldığı 2 ve 7’nci grup, Play-Off’a dahil edilmedi. 2’nci grupta Adana FK ile 2’nci grupta Kahramanmaraş İstiklalspor, depremin olduğu tarihte lider unvana sahip oldukları için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından direkt 3. Lige alındı.

EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

Grup şampiyonlarının oluşturduğu toplam 12 takım, Play-Off’ta 1-3, 4-5, 6-8, 9-10, 11-12, 13-14 şeklinde eşleşecek.

Bu fikstür anahtarına göre eşleşmeler, Mardin 1969 Spor- Trabzon Sebat Gençlikspor, Tokat Belediyesi Plevnespor- Karabük İdmanyurdu, Viven Bornova Futbol Kulübü- Aliağa Futbol AŞ, Küçükçekmece Sinop Spor- Sultanbeyli Belediyespor, Silivrispor- İnegöl Kafkas Gençlikspor, Sincan Belediyespor-Talasgücü Belediyespor (galibi)-Eskişehir Anadolu Üniversitesi şeklinde gerçekleşti.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) belirleyeceği tarafsız il merkezi ve statta tek maç eleme usulü oynanacak Play-Off ilk kademe maçları sonunda 6 takım 3. Lige yükselecek.

Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik’e şok ceza! Sezonu kapattı

3. Lige çıkacak diğer 3 takım ise ikinci kademede belirlenecek. İlk kademede elenen 6 takım, ikinci kademede 1-2 mağlubu, 3-4 mağlubu, 5-6 mağlubu şeklinde eşleşip yine tarafsız il merkezinde tek maç eleme usulü karşı karşıya gelecek. Bu maçların ardından 3 takım daha TFF 3. Lige çıkacak.

BÖLGESEL AMATÖR LİG GRUP ŞAMPİYONLARI

1.GRUP: Mardin 1969 Spor

3.GRUP: Trabzon Sebat Gençlikspor

4.GRUP: Tokat Belediyesi Plevnespor

5.GRUP: Karabük İdmanyurdu

6. GRUP: Sincan Belediyespor ya da Talasgücü Belediyespor (Sezonu puan puana bitiren iki takımın averajı da aynı olunca 19 Nisan Çarşamba günü eleme maçı oynayacak)

8. GRUP: Eskişehir Anadolu Üniversitesi

9. GRUP: Viven Bornova Futbol Kulübü

10. GRUP: Aliağa Futbol AŞ

11. GRUP: Küçükçekmece Sinop Spor

12. GRUP: Sultanbeyli Belediyespor

13. GRUP: Silivrispor

14. GRUP: İnegöl Kafkas Gençlikspor

PLAY-OFF FİNAL EŞLEŞMELERİ

Mardin 1969 Spor- Trabzon Sebat Gençlikspor

Tokat Belediyesi Plevnespor- Karabük İdmanyurdu

Viven Bornova Futbol Kulübü- Aliağa Futbol AŞ

Küçükçekmece Sinop Spor- Sultanbeyli Belediyespor

Silivrispor- İnegöl Kafkas Gençlikspor

Sincan Belediyespor-Talasgücü Belediyespor (galibi)-Eskişehir Anadolu Üniversitesi

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ